Nu är du rökt!

Det finns många konstiga uttryck. Som "Nu är du rökt!" vad härstammar det ifrån?!

Väldigt konstigt. Såvida man inte pratar med en böckling eller en slocknad fimp.

Det är något visst med tiden på helgen

Helgen har, som så många andra, gått tokigt fort. Först var det fredag och så rätt var det var vaknade jag upp och det var måndag morgon. Men jag har haft en väldigt bra helg!

 Fredag åt jag middag och firade av tentan hemma hos Andrea innan vi invigde nationen. I lördags fick jag besök av min kusin som kollade in min lägenhet och gav mig en kram när han ändå var i stan och sen blev det 25-års fest för hela slanten. Erica hade styrt upp goda drinkar och roliga lekar och hennes duktiga sambo Ante hade fixat super smarrig mat. Kolla in tårtan han hade gjort till oss!




Igår såg jag till att hålla mitt löfte - minst ett riktigt träningspass i veckan - och beärade gymmet med ett besök innan jag bjöd över Thérese på söndags pyssel. Vi bakade bröd, fixade naglar och fötter, la ansiktsmask och såg solsidan. Traditionsenligt lagade jag även söndasmiddag. Det blev bla en kantarellrisotto á la fröken Björde. EN hel del ost och så lite smör - så onyttigt men så gott. Täning +/- 0 men vad gör det så länge jag inte ligger på - ?? :)

Thank good it´s friday!

Äntligen fredag! Nu är tentan i Macroeconomi avklarad! När jag kände att jag kunde ämnet bestämde jag mig för att fortsätta plugga då det fanns tid kvar - så jag satsade på VG och det kändes bra när jag skev. Nu håller vi tummarna och inväntar resultatet.

Nu väntar en fredag och en helg utan ens en gnutta studier. Balans va det ja!

Mitt mål för 2o11 är ju att hitta en sund livsbalans. Alltså hitta en balans mellan alla olika delarna i livet: Kroppen. Själen. Jobbet. Studierna. Relationerna. Ingen del ska försummas och ingen del ska få ta för stor plats till bekostnad av någon annan.
Det är inte alltid så lätt att få till denna balans i dagens speedade livstempo så för mig blev det viktigt att sätta upp detta som ett mål. Då blir det "svart på vitt" och får min fokus. Och målfokuserad som jag är kan jag ju inte med att inte uppnå ett väl uppsatt mål.



Idag var det kroppens tur att bestämma. Den valde att börja dagen med Yoga och en hälsosam frukost. Nu ska vi storstäda (det är då jag saknar lägenheten på Fridhemsplan och vår städerska, men visst, nu bor jag på 30kvm - så det är ju inte allt för krävande!). Ikväll ska jag fira att tentan är över och vi funderar på att gå på invigningen av nationen.

Imorgon ska jag fira finaste Erica som i tisdags gick över 25-års strecket. (fy vi börjar bli gamla, ångest!). Det är dresscode klänning så efter storstädningen ska jag nog ge mig ut på Stockholms gator för en liten shoppingtur.
Happy weekend!

Tenta uppladdning :)

Ikväll har jag ätit middag med mitt ex, min fd svåger och gemensamma kompisar. Det är skönt att vi kan vara vänner men det är minst lika skönt att gå hem till mig själv när middagen är över.

Väldigt skönt var också att slippa styra med mat såhär kvällen innan tenta och ett glas rödvin och en trevlig middag tror jag är en framgångsrik tenta-uppladdnings-metod! Imorgon får vi svaret, Wish me good luck!!


Exet hade det fint i nya lägenheten.

Nu växlar jag upp!

Intar kaffe i stora mängder. Stor take away på Seven eleven, sen stor latte i skolan och snart är det dags för ännu en kopp. Jag är hälsan själv!

Idag var det kallt, ångrar nästan att jag inte tog pälsen. Men eftersom det är tentaplugg på högsta nivå och det inte kommer finnas någon tid till prommenad eller frisk luft gör det kanske detsamma.

Whoop Whoop. Plugga plugga. Tänk på mig och önska mig lycka till!

Nu stänger butiken!

Idag har varit en bra, produktiv dag! Mycket studier - jag ser grafer när jag blundar - men nu börjar allt äntligen "falla på plats". Och när jag kom hem väntade en överraskning (jag älskar sådanna!).

Nu ska jag, trots att klockan inte ens är 9, släcka ner, tända lite ljus, bulla upp kuddar och filtar och krypa ner och läsa! Känns lyxigt, mysigt och efterlängtat! Det gör nästan inget att boken jag ska läsa heter Macroeconomics :)

Tentaplugg

Tentaplugg på hög nivå. Jag sitter i en konferenslokal med en stooor whitebord med massa andra smarta människor. Tillsammans härleder vi massa funktioner, ritar grafer och får stenkoll på ämnet macroeconomics!

Monday morning

God, härliga, morgon!

Är det inte hur underbart som helst att vakna upp en måndag (utvilad) och inte bara känna att man har en helt ny dag framför sig - utan en helt ny vecka?!

En chans att ta nya friska tag, sätta upp nya mål, uppleva, leva, njuta.

Min dag började i Norrköping. (Jaa jag gjorde en Peppe-Björde - Jag kom, och jag åkte aldrig hem.)
Frukost sägs vara dagens viktigaste mål, och eftersom denna vecka ska representera nya tag, intog jag en stadig sådan med mycket av min favorit dryck - - kaffe. (Dagens absolut bästa kopp är den första på morgonen!)

Nu besiktiga bilen, sen bär det av hem till Sthlm. Måndag, tisdag och onsdag ska bli en lång uppladdning inför tentan på torsdag. Fredag ska jag vara ledig, träna, "koppla av", promenera och vila mitt på dagen om jag känner för det.
BALANS. Det är viktigt med mindfullness - leva i nuet - och det är viktigt att ibland koppla av, stressa ner och vila. Låta kroppen bestämma. MEN inte alltid - det finns det inte tid till ;) Min kropp får bestämma på fredag, fram till dess bestämmer jag!!

Jag kan stå emot allt, utom frestelser!

Jag är livsnjutare (Eller möjligen livs-miss-brukare) ända ut i fingerspetsarna!

Ibland sliter jag hårt för mitt leverbröd, min person, min karriär och framgång. Och ibland glider jag räkmacka! Jag är en person som är proffs på att kompromissa, trixa och omprioritera så att jag kan ta alla chanser att slippa tristess, enformighet och ge livet lite krydda.

Idag kryddade jag en studie-dag med en två timmar lång shopping-paus med Mamma. Nu är jag lycklig ägare till ett fint blomsterarrangemang, en blus, en kofta, lite småplock, en hatt och en present till min far. Min missbrukar sida har även tillfredställt sitt sockerberoende med glass, en chokladkaka samt en hel skål godis. (Mitt förnuft som vet att jag har en intention om att gå ner två kilo skriker högt, men livs-miss-brukar Cassandra skiter då rakt i det.)

Nu är det dags för dagens andra paus och på den ska jag ge mig ut på en efterlängtad prommenad. Härligt!

jag lever!

HEJ

Jag lever och jag mår bra! Astrid och jag checkade in på hotell Björde/Winell i Norrköping i fredags och här har jag det toppen med full service och mycket kärlek.

Tack vare väldens bästa studentförening (Söfre) som gav Astrid husrum under tiden jag var på föreläsning så kom vi iväg från Stockholm redan efter lunch. Jag hann därför vara riktigt produktiv och hann med både en fika med min mor, uträtta ärenden samt åka upp till vinden där jag har magasinerat hela min förr-förra lägenhet och packa ihop lite saker jag saknar i nya lägenheten. Sen blev det vin-mys hemma hos Hanna innan vi begav oss ner på stan där vi började vår utekväll med en middag på Munken. Klackarna i taket, tjoho och ståhej, mycket dricka och jag träffade många gammla kändisar. Igår var jag följdaktligen inte lika produktiv!!

Idag pluggar jag. Växel nr 6 är i! Måste ta igen timmarna jag förlorade till baksmällan igår :)

Hängig

Senaste dagarna har jag haft lite ont i halsen och nu känner jag mig hängig. Undrar om jag håller på att bli sjuk? Det hoppas jag inte!

I förebyggande syfte gick jag i alla fall in i videoaffären och hyrde en film när jag var ute på prommis med Astid. Vila sägs ju vara den bästa medicinen - och vad bättre än att göra det med en film?

Men först ska jag läsa igenom Andreas letter of motivation som hon ska skicka iväg för att få studera utomlands. Jag tror nog att hennes brev är helt perfekt så med all sannolikhet kommer jag bara kunna komma med beröm. Men om ett tag är det min tur att skriva ansökningsbrev till USA, och det kan ju vara bra att öva?

Men sen ska jag kurera mig som sagt. Har inte tid, lust eller ork att bli sjuk just nu (som att man någonsin har det?). Jag hoppas att ni mina vänner är friska och att ni har en trevlig tisdagskväll! /C

Nu fortsätter kampen mot sambokilona

Är på väg till gymmet för första gången i år (inte ok! jag vet). Det ska bli skönt att få trötta ut kroppen och mina muskler (om jag fortfarande har några kvar dvs). Jag laddade med en björnbär&banan smoothie innan jag gick hemifrån.. Nu fortsätter kampen mot sambokilona!

TACK

Hur kan jag tro att jag behöver en ny man i mitt liv?! Igår blev jag uppvaktad i kvadrat av både vänner och familj. Jag fick ta emot ett blomsterbud från min far (bilden gör de inte rättvisa) och när Therese kom för att fira kvällen med mig och lite chokladdoppade jordgubbar & champagne hade hon med sig en liten present.

Och inte att förglömma, alla fina sms jag fick under dagen. Tack vänner för att ni inte lät mig stå utan uppvakning, blomster och presenter trots att jag stod utan man!

Värt att kommentera :) :)

Detta sms fick jag precis;

"Grattis på Alla Hjärtans Dag Kalas pinglan. Om Du går till Humlegårdsgatan 13 så hittar Du en liten present från mig. Kramar i massor Marie"

Jag är såå nyfiken, men framförallt är jag tacksam att någon tänker på mig och uppvaktar mig denna dag. TACK!!

Valentines day



      


Än har jag inte blivit uppvaktad av någon. Inte för att jag hade väntat mig det, men jag hade hoppats att i alla fall pappa skänkte mig en extra tanke en dag som denna. Men det är ju bara ett komersiellt jippo och jag får vara glad att jag i alla fall har så många fina vänner. Jag skickar en tanke och ett hjärta till alla mina underbara vänner! Tack för att ni finns och förgyller mitt liv!!

14/2 - 2011


Imorgon (alldeles strax "idag") blir min första alla hjärtans dag som singel på en hel del år. Jag struntar i blommor och presenter (även om det självklart skulle vara välkommet) men att förena mig mig känslan att spendera denna, om än dock väldigt kommersiella, dag själv är svårare. Det blir lite mer uppenbart en sådan dag.

Men till att börja med ska jag försöka få till en dejt med John Blund! Och jag borde kanske redan nu försöka flörta till mig en dejt till imorgon också - så att jag om inte annat slipper fira heeela alla <3-dag själv. Och sömn behövs, som alltid :) Skola, hund, plugga, vardag vardag vardag står på mitt schema imorgon.

Söndag 13/2

Jag och Astrid har mött upp min kompis Andrea på ett fik för några timmars intensiva studier. Det går sådär, jag längtar tills jag får gå här ifrån 16.30, men till dess ska jag göra mitt bästa. Ikväll kommer min fina kompis Anna och hennes sambo hem till mig på söndagsmiddag. Anna är gravid och har nu gått halvvägs och när jag träffade henne i torsdags hade hon en tydlig liten kula! Hon var så fin och hennes sambo var rak som en fura i ryggen uppfylld av stolthet! Det ska bli mysigt att få rå om dem båda ikväll! Innan jag gick hemifrån förberede jag en mördeg som ska bli en äppelpaj samt en potatisgratäng som bara ska in i ugnen och sedan serveras med en köttbit. Jag har tagit upp kantareller ur frysen så till förrätt har jag tänkt göra en kantarell-toast.

Mys söndag. Blir det tid över ikväll skriver jag ett litet inlägg om morgondagen och den lilla bävan jag känner för att för första gången på flera år inte ha någon att rå om just denna dag.

Till dess önskar jag Dig en underbar söndag!
Love,
C

Macroekonomins underbara värld

Den här kursen försätter mig i ett dåligt tillstånd. Och antagligen förvärras allt av att jag ligger efter och känner att jag knappt påbörjat kursen - varför jag nu inte vet vart eller hur jag ska börja.

Jag smet in på ICA, när jag var ute på promenad med Astrid förut, och köpte bananer och vaniljglass. Väl hemma kalasade jag på dessa tillsammans med hemmagjord chokladsås. Jag är ju i och för sig inte känd för att ha bra matvanor, eller stor självdiciplin för den delen heller, men nu när jag t.om muntligt uttryckt en önskan att gå ner mina sista sambokilon känns det ju lite onödigt? Dubbelt onödigt eftersom jag hamnade i matkoma och "slarvade" bort två timmar studietid.

Den här veckan har jag festat till det vid många tillfällen. Jag har intagit mycket alkohol, ätit alldeles för mycket god mat, godis och desserter och nu detta!? Jag skyller allt på kursen Macroeconomics! :)


"The IS curve revisited: R=s0 - s1Y + s2G, where R is the real interest rate and Y is real GDP. The coefficient s0 is the intercept of the IS curve, s1 is rhe slop coefficient showing that the IS curve slopes downward, and s2 shows the amount of upward shift of the IS courve when goverment purchases rise.  Now think of the. . . . Then think of blalalaa. . . . Then write out the new curve. Then do this change . . . Then follow the "modell" and do the following changes. . . . . . . ."

Det där ----^¨gör mig snart galen! Och fet.

Men vad som i alla fall gör mig glad är att när jag lyfter blicken från böckerna så ser jag de senaste dagarnas förändringar i mitt hem. Som t.ex hyllorna i köket,



study-weekend

Pappa blev kvar längre än planerat och igår var även min mamma uppe på besök. Vi började kvällen här hemma hos mig och avslutade den med en middag på Paus kök och bar här i Birkastan. Jag njöt av att få äta middag med båda två samtidigt!

Men nu är det dags att återvända till verkligeheten och inse att tentan i macroeconomics närmar sig med stormsteg. Jag har uppenbarligen sjukt dålig självdiciplin och tar alla chanser jag får till att smita från studierna. Men det får vara nog med den för den här veckan - nu utnämner jag den här helgen till studyweekend.

Produktiv

I onsdags när pappa kom var vi inte allt för produktiva. Vi pysslade lite grann och hjälpte min granne med hennes el men sen myste vi bara med middag och bio. Igår däremot var en väldigt produktiv dag då pappa tack vare snökaoset beslutade att stanna kvar ytterligare en dag. Vi har bytt spegel i badrummet, installerat en dimmer, satt upp två hyllor i köket, monterat alla beslag på köksskåpen samt tillverkat och satt upp hyllor och kryddhyllor innuti ett skåp.

Gårdagen bjöd också på en mysig middag på RAW och en liten utgång på Riche. Kombinationen jag och Nathalie och Riche hade förstås den självklara konsekvensen - ostron. Jag kan summera den här veckan i ett ord   -  LYX!  Men nu ska jag tillbaka till verkligheten - ta tag i livet och mina studier. Jag ska under förmiddagen försöka uppbringa så mycket självdiciplin som är möjligt och ladda mentalt för att återvända till macroekonomins värld. På söndag ska den här helgen kunna summeras i ordet   -   STUDIER.

Senaste dagarna - i bilder!


Jag monterade ner det fula badrummsskåpet och installerade en ny badrumslampa. Jag hade stora "klia-mig-i-huvudet-bekymmer-tankar" var jag skulle göra av jorden. (i gamla skåpet fanns det ett uttag så självklart krävdes en jord, men nya lampan ville ju förståss bara ha Nolla och L1.) Men tacka vet jag google!
Lägg märke till lampans lutning :) Jag hade inte något diamantborr utan använde ett befintligt hål att tillfälligt fästa lampan i. Men igår monterade jag dock ner lampan igen för att ersätta den med en annan, som jag tror passar min stil lite bättre.


I förrgår var det kallt när jag skulle gå på sista kvällspromenaden - så jag fick möjlighet att inviga mina nya Uggs-skor. Jag tycker det är fult med sånna skor - men ack så varm och skönt! Det känns som att vara ute och gå i tofflor.


Jag har fortsatt min arbete i att färdigställa mitt hem. Soffa saknas fortfarande men i övrigt börjar det ta form!

Biomys

Bio är underskattat!

Det är härligt att ha pappa på besök. Vi hade middag hemma.. Hummer, hummersoppa och bröd till förrätt och sedan en paj jag gjort till varmrätt. Efter middagen hade vi lite pyssel hemma hos både mig och min granne Therese och sen åkte vi ner till Hötorget för en bio. Jag satt dock nästan och nicka till i biomörkret men mysigt var det ändå :)

Pengar gör dig inte lycklig, men jag gråter hellre i en Porsche än i en buss

Jag hade en supermysig kväll igår. Ostron, bubbel, massa prat och lite rödvin och ett toppen sällskap! Det var så värt den lilla huvudvärken, som jag tyvärr ofta får av rödvin, som kom som ett brev på posten när jag vaknade i morse.

En prommenad med lilla Astrid och ett läkarbesök senare var jag på plats i skolan för att sätta näsan i böckerna. Man kan ju tyvärr inte bara glida omkring och äta ostron med champagne hela dagarna, men snart slipper jag vardag och trisstess igen - för om två timmar ska jag möta upp min pappa! Jag "gick loss" lite grann i fiskdisken igår när jag köpte ostronen - så ikväll blir det färsk hummer och hummersoppa till middag. Jag har nog mer eller mindre också lovat bort mig på sturemiddagen imorgon och jag har förstått att mitt sällskap vill ha en helkväll, så veckan blev visst inte lika uppstyrd och seriös som jag först hade tänkt :)

Vardags-helgdags-närsomhellst-lyx

Nu har jag bestämt mig för att skapa ett trevligt avbrott såhär mitt i veckan. Ikväll har jag bjudit över en tjejkompis på ostron & champagne. Ska man göra något ska man göra det ordentligt!

Tjejen som gästar mig är inte bara en av mina snyggaste vänner, hon är också både rolig, generös och rar! Och inte minst så delar hon min passion för ostron! Välkommen tisdagskväll och mitt-i-veckan lyx :)

. . .



När det är mycket runt omkring eller när det händer något omtumlande/personligt är det lätt att bli helt uppe i situationen eller i en känsla. Det kan vara svårt att hålla en distans och få perspektiv - vilket är en förutsättning (eller åtminstånde en stark fördel) för att hantera en sådan situation på bästa tänkbara sätt.

För att jag ska hålla mig balanserad och "stark i mig själv" kräver min kropp och knopp att jag har lugn stunder för mig själv då min hjärna kan jobba med vissa tankar. Detta jobb sker nog ofta också omedvetet inom mig men ett villkor är dock ändå att det ges tillfälle till detta. Det kan ske under en prommenad eller under vilket jag ska göra nu idag - yoga och avslappning.

Efter det är det dags för ytterligare en hektisk dag. Mycket står på schemat. Jag har även en "to-do under veckan"-lista och jag hoppas få tid och tillfälle att beta av en eller två punkter på den idag. För precis som min moster säger "det som är gjort, är gjort" - så för varje punkt som betas av är det en punkt mindre kvar - och det innebär mindre stress!

Ha en bra dag!

Livspusslet

Nu är det måndag, igen! Ny vecka med nya utmaningar att få ihop livspusslet, uppleva - leva - njuta, producera och skapa nya erfarenheter.

Jag har ägnat en bit av min morgon till att försöka strukturera upp veckan. Det är tråkigt när vardagen blir allt för uppstyrd och strukturerad men att ha ett preliminärt schema är tyvärr ett nödvändigt ont för att mitt liv ska gå ihop.

Springande punkten är nog Astrid som måste ha sällskap och få gå ut. Jag måste därför planera vart jag har bilen/parkering mm och detta ska denna vecka klaffa bra med både jobb, föreläsningar, seminarium, egna studier, ett läkarbesök samt ett besök med övernattning av min pappa. Vi ska lägga lite tid på att byta ut elkontakter till dimmrar och skruva upp några hyllor. Men eftersom min pappa älskar bio tänkte jag även buda ut honom på bio :)

Med lite pyssel, så veckan inte blir för stressig, ska nog det här bli en bra vecka! Även om jag fortfarande känner stor press över mina studier så ska jag se till att njuta av livet & stunderna som blir mellan alla måsten och inte minst av min pappas besök!

Det är bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret

Jag ska göra mitt bästa för att medvetet välja inställning till denna dag.

. . .

Ta tillvara på livet, det går inte i repris!

Mitt liv har varit väldigt intensivt på sistånde. Jag inbillar mig att det har varit mer intensivt än vanligt (hur nu det är möjligt?) men det beror nog bara på kontrasten eftersom jag verkligen kopplade bort allt när jag var i Åre. Härliga Åre! Fem fantastiska dagar - verklighetsflykt på hög nivå - som innehöll allt vad jag tror Åre har att erbjuda. Skidåkning, sol, god mat & dryck, afterski, party, bad och Spabehandling och nya bekantskaper.

Sen kom jag hem och vardagen rusade ifatt mig ganska omgående. En heldag jobb var det första som stod på schemat och sedan har det rullat på.. Jobb, studier, lägenhet, hund, barnvakt, vänner och en och annan middag och lite party som jag försökt tränga in i mitt redan pressade schema. Men jag har bara mig själv att skylla! Impulsiv må vara mitt förnamn o spontan mitt efternamn men jag kan nog lägga till övertänd tidsoptimist som mellannamn. Men så är det ju också när det är mycket fart och fläkt som jag vet att jag lever.

Men än dock. Feelingen i min kropp just för tillfället är STRESS och bävan. Jag ligger långt efter i mina studier igen! Det är dags för fröken Björde att ta tag i det där nyårslöftet Att det här ska bli ett fantastiskt år, "mitt år". Första steget mot att uppfylla det målet är nog att hitta en hållbar vardag.

Men ett litet ljus tändes precis i mitt liv/min dag när brevbäraren för någon minut sedan knackade på dörren för att lämna över den bok jag behöver, och väntat på, till min pågående kurs. Nu med boken i min ägo, med lite mutor i form av onyttigheter och en stor dos självdiciplin ska jag nog kunna komma ifatt den här helgen. Att ligga i fas i mina studier kommer garanterat skapa grund för en hållbar, ångest-fri, vardag.

Fröken. Björde

Impulsiv är mitt förnamn o spontan mitt efternamn.

RSS 2.0