Höst - över en natt

Jag kan inte riktigt förstå hur det kan gå så snabbt på slutet.. det kändes faktiskt som att det blev höst på en natt.. I söndags låg jag och myste i solen - bara iklädd shorts och bikini - medans jag på natten till måndag höll på o frysa ihjäl?!
Varken i måndags, i går eller idag är det ens i närheten av sommarvärme - den som faktiskt var och hälsade på i söndags.. Luften är sådär kall - men frisk - som den är på hösten.. Liksom lätt att andas..
det är HÖST. HÖST HÖST HÖST.

ja, rackarns va fort det gick. fan. det är för tidigt!
gemigsommarochvärme.tack

God Morgon!

Det där med monster truck igår - var väl kanske itne så mkt moster truck - men mycket annat.. Det var i alla fall rätt trevligt, för det är ju alltid kul att hitta på ngt, och då kanske särskillt ngt man inte gör varje dag..
jag fick åka med en bil i några 360graders vändningar.. Delade känslor inför den upplevelsen kanske.. ´Jag vet att dom är proffs - men det var lite back-flash. Inte händelseförloppet (självklart) men känslan "nu går det åt helvete".

Nu har jag skickat iväg ett viktigt mail. Viktigt på så vis att jag vill en sak - men att det krävs att mottagaren ger rätt respons.. hålla tummarna. hålla tårna. knipa (önskande) med ögonen!

Idag är kersin ledig.. :) Dock har hon tvätttid och tonvis med tvätt - hela dan..
Men i´m gonna give her a call. YES I AM!

herrå!

Monster Truck

Idag blir det att sortera tvätt, inhandla några saker på stan, förhoppningsvis hinna med en sväng till linköping - äta mat och sen MONSTER TRUCK.. haha. Varken jag eller pojken är väl jätte entusiastiska - men det är pappa däremot. För honom är det inte heller evenemanget som lockar mest - utan han ser verkligen fram emot en kväll med oss två..

Kusriosa. Jag har, dom gånger jag har, pratat om den här monster truck- grejen beskrivit det som dom där radiostyrda grejjerna på mtv som åker runt och ska kracha varandra... Tog ett tag innan någon rättade mig.. Men nu tror jag att jag vet. det är väl typ män som är utklädda till monster som har en show va?
ironi av min tidigare okunnighet.

I städtagen

Jag är en rastlös arbetsnarkoman... Ja du kan vända och vrida och ifrågasätta det hur mkt du vill.. För jag kan hålla med om att jag ibland kan verka ganska lat, när jag tex. väljer att ta bilen istället för att gå ett kvarter.. Men när det gäller att vara ledig så blir jag allt annat än lat.. Har jag inget inplanerat tycker jag att det är hemsk att vara ledig...
Och nu börjar det bli dags att se sig om efter ett heltidsjobb.. Säsongen ute i gryt är snart över..

Idag var en sådan dag jag är ledig och inte hade något inplanerat.. Så vad gjorde jag? STORSTÄDADE KÖKET
jippii - hurra vilken rolig dag.. Men jag kan inte bara göra inget. då står jag itne ut..
Får trösta mig med att jag iaf fick ett rent och fint kök..

. . .

"  tåget var fullt men jag tror jag lyckats manipulera personalen med min östgötska charm ;) och om jag blir avslängd på min bemärkelsedag så ringer jag inte tillbaka, för då slänger jag min framför tåget ändå.. älskar dig  "

Nu har stackarn försökt komma med ett tåg två gånger på samma dag.. Båda gångerna har han åkt ner till stationen och väntat - denna gång gick han på ändå.. eller - rättare sagt, han smet på det..

Ibland undrar jag vart han får allt ifrån!? alla dessa långa haranger om ditt o datt - som bara kommer - hela tiden.. pratkvarn

födelsedag och tårta i mängder

"Njaaa, Det är inte lika kul att fylla år längre.. Annat var att fylla 20. Jag har aldrig sett fram emot en födelsedag så mycket.. Jag stog och sucktade och tryckte näsan mot systemets fönster varje jag i mer än två veckor - och på bemärkelseda´n blev det brännvin för hela stanten. Sen den da´n är jag fast!"

/födelsedagsbarnets svar på Grattis

Om jag har bott centralt?

Nu är det helg! Och jag ska INTE jobba! Hell yeah!
Nu var det länge sen jag var ledig en helg - dock har jag varit ledig nästan alla veckans arbets-dagar i snart två veckor... men känslan att vakna upp och vara ledig när det är lördag eller söndag är så mkt bättre! dessutom synkar min ledighet med min pojkväns för första gången på typ en månad....

Idag bär det av hem till Norrpan igen... Tog omvägen förbi Nacka för att hälsa på Mia och Malte först bara...
Min vecka har varit bra... I måndags och tisdags var jag hemma i norrköping och uträttade ärenden, umgicks med mille och gick på Bio.. Veckan i sthlm har gått förvånandsvärt fort... Har bott så centralt att det inte har varit ett dugg jobbigt att bo på hotell... Vi har bott på Scandic Anglais, som ligger mitt på stureplan.. Gångavstånd till ALLT.  
(http://www.scandic-hotels.se/FindAHotel/201_FindHotelResults.jsp?QuickFindEvent=&formName=QuickFindForm100&secureRequestSubmit&secureSubmit )
Och förutom att det var centralt, så hade dom en underbar relaxavdelning där jag både tränade och badade..
I tisdags när jag kom upp, var jag, danne och johan och käkade pasta på Stolen.. I onsdags gick Danne och jag prommenader och åt middag på Riche.. Igår blev det en gooh! - lunch och besök på Grönan... Jag vann deras största förstapris... (STOLT) på maskingevär.. Han som jobbade hade aldrig delat ut ett första pris - och enligt föreståndaren var det väldigt ovanligt att någon lyckades med det.. Så ovanligt att dom inte ens hade några förstapris där.. Jag fick välja vad jag ville på hela grönan - men inget var tillräckligt stort eller fint - så jag ska hämta mitt pris när vi ändå ska dit nästa vecka.....

Hade planerat en överrasknings- kräftskiva för danne på lördag, med allt från sånghäften, svenska kräftor, hembakade pajer till "kräft" servetter, -dukar och hattar...... Men den är inställd då Danne inte vill fira sin födelsedag i stan - så därför flyr vi bort istället..... Antagligen tar vi med några och åker till landet.. Det ska visserligen bli både skönt och trevligt - men jag hoppas han kan hålla sig tills imorgon - för det skulle vara skönt med en natt hemma . . .

Have a nice weekend!

hej emelie

Hejsan Heejsan!

jag bor inte i sthlm... Men min pojkvän gör.. Åkte upp idag tis - kväll och kommer hem fredag lunch (eftersom vi bor bå hotell stannar jaag tills på fredag och äter frukost, HOTELL FRUKOST, innan jag åker hem....) 
RING mig så kan vi vell ses---PUSS

JAG VILL DRICKA VIN I PLASTMUGGAR

Jag vill ha en sommarkväll - en trädgård - lite vänner - grillat - och dricka vin i plastmuggar!

Stockholm i mitt hjääärta

Jag missade allsång på skansen i år IGEN ! !
Jag har aldrig varit på skansen. Med andra ord har jag inte heller varit på allsången, men i år hade jag verkligen tänkt gå... fy på mej. Allra hellst då jag spenderat ganska mycket tid här uppe....
Nu är jag hemma hos min moster och håller baby-jour... Vi hoppas att bäbisen kommer inatt... Min stackars moster har gått en hel vecka över tiden och är stor som ett berg..
Vi sitter och ser 24 och nu är jag tydligen saknad i soffan... så off I go

. . . .

Igår var det konfermationsfest för kusin Daniel och Philip Åkerblom.. Trevlig tillställning, mkt släkt och - hör och häpna - POJKVÄN .. Fick med pojken på släktkalas.. enligt hans mamma var det verkligen en bedrift då han knappt föjler med på sina egna...

Åker inte till sthlm förs i eftermiddag, utan ska försöka komma i ordning i lägenheten först... Har en full ikea påse, en stor trunk samt en hel del påsar - som rymmer typ allt jag äger och släpat runt på hela sommarn - att packa upp och sortera.. Där av även TON av tvätt!! Har redan försökt sortera upp det på golvet i tvättstugan - men misslyckades eftersom golvet bara rymmer ca 100 högar och jag har hundra till... (ok - inte riktigt så illa, men nästan)  Sen ska jag försöka slänga i några mattor - det måste ju göras nån gång (OKEJ IGEN DÅ - det är itne på eget intiativ. jag önskar att det var det, men jag spenderar helt enket inte så mycket tid hemma att jag har lust att göra alla dom där idiot-tråkiga sakerna -- Men min låtsas mamma är på mig varje gång hon är hemma hos mig.. Jag har inte tvättat dom på ett halvår - och hon själv tvättar alla sina mattor en gång i månaden)
Sen ska jag plocka upp bärbara datorn och ställa den på sin plats, betala en räkning, Anmäla mig hos arbetsförmedlingen och städa...

Sen bär det av upp till sthlm.. Förhoppningsvis hinner jag med en fika med mille innan det (HOPPAS HOPPAS) och det skulle vara ett trevligt avbrott i min städa-packa upp-vara duktig  dag

. . . .

sitter på ett kontor i sthlm och räknar ner minuterna. Äntligen fredag och tro det eller ej - men jag längtar faktiskt hem till norrköping... den lilla "ångest-laddade staden" Norrköping - för att citera flera av mina vänner..
Det har varit en rörig vecka... I tisdags flydde jag upp hit till sthlm och pojken - för att försöka komma ifrån allt ett tag.. Men som sagt - så här idag - 4 dagar senare längtar jag hem... Eftersom vi inte har någon lägenhet kvar här uppe har vi fått invardera några vänners hem... Inte det roligaste alla gånger - i alla fall inte när Daniel jobbar och det är så dåligt väder att jag inte kan gå ut utan måste sitta inne i någon annans hem.. Jag fick välja på att bo på hotell men tackade nej eftersom jag hellre lever upp dom pengarna - och med facit i hand valde jag nog rätt hur man än ser det... För trots att man aldrig kan känna sig riktigt bekväm i någon annans hem så är det trevligare när det gäller flera nätter än en.. En natt är underbart - rena lakarn, ny städat, HOTELLFRUKOST!! - men sen börjar man tröttna på att det ÄNDA som finns i rummet är en säng, en tv, en garderob och ett badrum... det ända du kan göra är att antigen sova eller se på tv....

Vi är lite inne på att köpa hund förresten... Var och kolla på en idag... URGULLIG.. svårt att vara realistisk när man får se en sån söt sak... Vi håller iaf utkik.. Vi har bestämt att det nog blir en Yorkshireterrier - eftersom det blir mest praktiskt för oss.... Den är liten och vi kan ordagrannt ta med den överallt.. Den behöver inga långa prommenader är billig i drift osv osv.. Och så är dom ju faktiskt söta... Speciellt när som är valpar.. åh.

Välkommnar tips om seriösa uppfödare eller någon bra kennel..
Trevlig fredag!

Fröken. Björde

Impulsiv är mitt förnamn o spontan mitt efternamn.

RSS 2.0