waarg!


Bästa pappa har gett mig en päls! Den är vintage så det är inget djur som behövt sätta livet till nyligen och det är absolut inget djur som levt i fångeskap eller blivit uppfött bara för att bli min päls!

Den är av topp kvalite och har som den bör förvarats i kylrum vår-sommar-höst. Dock är den låååååång. Andreas första kommentar på min päls var "men herregud, vet han inte hur LITEN du är?!?".
Ja den måste kortas. En bra bit. Det får nog bli en liten mössa.

Men undra om den inte ska få hänga med ut i nyårsnatten även om den är lång? Det känns som det inte finns något mer passande tillfälle för päls än just nyårsafton. En svart klänning, extra piffat hår och smink, stay-ups och päls?
Sounds good.


Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon!

Jag är back on track. Förkylningen har börjat lägga sig och jag känner mig utvilad. Full med energi och på gränsen till övertänd. Morgondagens raketer ska få symbolisera och gestalta startskottet på mitt nya liv!

Det här året har inte varit det bästa året i mitt liv. Sommaren var fantastisk med sina 7 veckor med resor runt i världen men våren var lite blek och hösten har varit omtumlande och periodvis väldigt jobbig. Nej det här har inte varit "mitt" år. Men jag lämnar året med många nya erfarenheter, ökat självförtroende och stärkt som människa och person. Jag har stora förhoppningar på framtiden! Och med den här hösten som referens kan nästa år bara bli bättre, och det känns ju possitivt :) 

Nu ska jag lyckas med min utbildning och njuta av livet som student. Jag ska få ordning på min lilla etta och sedan njuta av att vara singel och kunna lägga all min energi på mig själv. Jag ska leva livet och därefter ska jag våga hitta kärleken igen samt hitta min niche/framtid och bli riktigt framgångsrik.

Nu siktar jag högt igen - The sky is not the limit!

Nedräkningen har startat!

Jag bestämde mig vid jul att jag skulle få semester året ut. (låter glammigare än vad det är, men tankens kraft påverkar även mig). Men nu har nedräkningen börjat. 2 dagar kvar sen kliver vi in i 2011.

Jag ska maxa mina 2 sista dagar. Och semester för mig är att göra precis tvärtom mot vad jag vanligtvis gör. SÅ två sista dagarna ska även dem få gå i lugnets tecken och jag ska (borsett från nyårs-kvällen) hålla dem relativt oplanerade.

Den här förmiddagen maxas av en fika och sedan en prommenad med en god vän. Jag är vanligtvis ingen fika-tjej men jag saknar den här tösen och jag är så nyfiken på det lilla liv hon har i magen. Jag hoppas skatten börjat sparka så jag kan få känna en liten kick :)


Förkyld och fortfarande lite sliten efter en hektisk höst - men jag börjar komma tillbaka

Dagen har gått i lugnets tecken. Avklarat lite ärenden, styrt med min ekonomi och gått två långprommenader med Astrid. Va skönt det är att vara utomhus :) På vägen hem på prommis nr 2 stannade vi på systembolaget och inhandlade en flaska Shiraz - så nu har jag precis hällt upp ett efterlängtat glas. Är det semester så är det :)

Ibland är det dom små sakerna som gör det!

Har precis varit ute och lekt i snön med Astrid. Får lite dåligt samvete när jag inte orkar så mycket när jag är så förkyld men nu har hon i alla fall fått leka lite grann. När jag kom in gjorde jag kaffe på en nyöppnad förpackning. Kaffet är med andra ord sådär extra starkt och intensivt och det luktar gott i hela lägenheten. Kaffe smakar aldrig så gott som när det är  nybryggt, gjort på färsk malet och intas efter att jag varit ute i friska luften!
Jag tar ett djupt andetag och njuter av mitt kaffe, ett av livets många goda ting..

Rastlösa jag

Jag packade en väska och begav mig tillbaka till landet för att hjälpa mamma köra upp saker till gården. Eftersom pappa inte är har hunnit hämta min bil tänkte jag att jag kunde stanna över natten och åka vidare till Stockholm imorgon. Men efter ett par timmar började det åter krypa i mig och jag ville vidare. Åka. Iväg.

Jag fick glatt hoppa in i Jeepen igen och gunga tillbaka in till norrköping. Jag vill hem!
Rastlösheten beror nog på just det. Hemlängtan. Jag trodde aldrig att jag skulle sakna min kaoslägenhet (jag var snarare orolig för att jag aldrig skulle vilja åka tillbaka). Jag slutar aldrig att förvånas över mig själv.

Så nu ska jag packa in mig och lilla Astrid i bilen och bege mig uppåt! Hem till mitt Stockholm och mi pequeño apartamento :)

Tokförkyld

Trots mitt seriösa försök att bota min förkylning med whiskey och panodil igår är jag fortfarande krasslig. Tänk att man kan känna sig så ynklig av en liten snuva?

Idag måste jag dock trotsa min kropps önskan om vila och istället bege mig upp på vinden ovanför min gamla lägenhet här i Norrpan och plocka ihop lite saker. När jag flyttade till Sthlm magasinerade jag nämligen nästan hela lägenheten. Men sen bär det nog av hemmåt till Stockholm. Borta bra men hemma bäst!!

. . . . .

In the end what matters most is:

How well did you live?
How well did you love?
How well did you learn to let go?

Ny frissad :)

Det var länge sen jag sist besökte frisören men efter tre timmar i frisörstolen behöver jag inte längre skämmas för mitt barr :)



Snart är det ett nytt år! Ett år jag tror och hoppas kommer bli fantastiskt!



Snart börjar ett nytt år och vi går in i ett nytt decenium. Jag tror att det här deceniet kommer bli fantastiskt!

Den ljusande framtid är min

Alla dessa dagar som kom och gick inte visste jag att det var livet

Washington DC, en tunnelbanestation en kall januarimorgon 2007:
En man med violin spelar Bach i en timme.
Under den timmen passerar ca 2000 personer.

Efter 3 minuters spelande uppmärksammar en medelålders man musikanten och drar ned tempot i sina steg. Han stannar några sekunder och fortsätter sedan vidare.

Efter 4 min:
Violinisten får sin första dollar. En kvinna kastar myntet i hans hatt utan att stanna.

Efter ca 6 min:
En yngre man lutar sig mot staketet och lyssnar en stund, men tittar snart på klockan och går vidare.

Efter 10 min:
Ett barn i 3-årsåldern stannar, men modern drar honom vidare. (Flera barn stannade men blev utan undantag omgående ivägsläpade av sina föräldrar.)

Efter 45 min:
Violinisten har spelat oavbrutet. Endast 6 personer har stannat för att lyssna en kort stund.
Ett 20-tal personer har lagt pengar i hans hatt, men de flesta utan att sakta in. Violinisten fick ihop 32 dollar sammanlagt.

Efter 60 min:
Musikanten slutar att spela och det blir tyst. Ingen lägger märke till att han slutar, ingen applåderar.

Sanningen:
Musikanten som spelade är Joshua Bell, en av världens främsta nu levande violinister och musiker. Han spelade några av Bachs mest krävande stycken på en violin värd 3,5 milj dollar.

Två dagar tidigare spelade Joshua Bell för utsålda hus i Boston, biljetterna kostade i genomsnitt 100 dollar.

Detta är en sann historia.
Joshua Bells inkognitospelning på T-banestationen organiserades av Washington Post, detta som en del av ett sociologiskt experiment om perception, smak och människors prioriteringar.

Man ställer frågan: "Lägger vi överhuvudtaget märke till skönheten i en vardaglig miljö vid en opassande tidpunkt? Stannar vi till för att uppskatta skönheten? Känner vi igen en talang i ett oväntat sammanhang? Hur många av oss går på fina koncerter och betalar dyra pengar för något vi inte har vett att uppskatta?"

Om vi inte väljer att stanna till när en av världens bästa musiker spelar några av världens bästa stycken på ett av världens finaste instrument… HUR MYCKET ANNAT GÅR VI INTE MISTE OM?

Sköna söndag

Jag har gjort dagens kraftinsats och "skottat" av all snö på växthuset. Jag var väl dressad (hade klarat att genomföra en mindre expedition till Antarktis) så jag passade på att släppa fram barnet i mig och göra en snöängel. Nu däremot tänkte jag ta kväll och jag har precis bäddat ner mig i soffan framför brasan. MYYS!







Marie och pappa har det alltid så pyssligt runt sig. För tillfället har de krans på dörren och hyasinter, andra arrangemang och levande ljus i trapphuset. Vinterfeelingen är hög.

Juldagen spenderades traditionsenligt på Palace!!

Vilken lyckad juldag. Tack till gamla Palace, Polhammargruppen och Louis De Geer. Jag hade kanonkul :)

Nu ska jag fortsätta matorgien men nu har vi lämnat julmaten bakom oss. Förrätt är löjromstoast a la Cassandra. Det innebär att det inte snålas med löjrommen :)

Dan före doppardan

Jag är hemma i Syltvik och jag njuuuuter. Det är ca 1 meter snö och vitt vitt vitt. Jag har haft en ganska lugn dag med lite mys här hemma och lite pyssel i "mi casa". Jag sover hos mamma men jag tänkte "sätta igång" mi casa till imorgon så att pappa och Marie kan få något eget, lite avskillt. Tänk att hela min familj ska vara samlad över jul?!! Vilken underbar tanke :)

Jag har även hunnit med en tur på hästryggen idag! Jag mötte upp Anna och Christin och red ner till min ena moster som bor en liten bit ifrån hästgården. Det var kallt men såå mysigt! Jag älskar att sitta på hästryggen :)

Nu har jag precis försett mig med en glögg och snart börjar Bingolotto och uppesittarkväll. Mamma har köpt lotter och jag är inställd på att vinna. Otur i kärlek - tur i spel sägs det ju?!


Lager på lager och raggsockar krävs om man ska ut och rida i kylan :)


Berra BUS, min favvo häst och dagens kompanjon!


Dan före dan före doppardan

Fördelen med att ha min pappa som pappa är att jag alltid varit försedd med bil och bästa servicen. En av baksidorna fick jag bl.a erfara igår då jag inte FICK ta bilen hem från Stockholm. Pappa är ute på vägarna mycket och alldeles "för" medveten om riskerna. Jag fick åka och lämna min goding på Falck i Södertälje och sen fick jag hoppa på tåget.

Väl hemma i Norrköping blev jag upphämtad på stationen av pappa bärgare. Vi uträttade lite ärenden och jag åkte med på ett par jobb. Kvalitétstid i bärgaren med pappa :)

Sen blev det tajt med tid och jag fick åka ner till firman för att svira om till kvällens lill-jul. Jag bytte om till en super preppy outfit - vit skjorta knäppt ända upp, svart rosett i halsen, svart klockad "skol-flicka-kjol" och rutiga strumpbyxor - mitt i en bilverkstad. Men kontraster är bra :)

små myrsteg

Renoveringen går sakta men säkert framåt. Idag trotsade jag min förkylning och känslan av att vara helt svag och orkeslös med att röra ihop betong och fylla igen hålet efter förra väggen. Arbetet och processen går alltså framåt, även om det är med myrsteg.

Imorgon kommer min kyl. Tjohoo jag är så glad - jag kommer äntligen bli med frys igen!! Underbart. Tänk va konstiga saker som kan göra mig glad :)

Och inte att förglömma, imorgon kommer några vänner hem till mig över en glögg och lite julmys. När jag skickade hem snickaren och insåg att köket inte kommer vara klart till imorgon, tisdag, så funderade jag över hurvida jag borde ställa in. Men jag kom fram till att finns det hjärterum så finns det stjärterum och jag har inte bjudit så många och de jag bjudit är bara nära och kära. NI får ha överseende med kaoset som råder i min lägenhet och hålla tillgodo med glöggen, tilltuggen, julgodiset och julmyset :)


Betongfyllt hål



Kaos lägenhet!!


Jag idag, jag ser piggare ut än jag känner mig.

You only live once


You only live once! Kanske betyder det att man ska leva som att det inte finns någon morgondag. Kanske betyder det att man ska ta hand om sig eller så betyder det kanske att man ska ta tillvara på livet och göra det bästa möjliga av det som kommer i ens väg. Det är nog alldeles säkert framgångsrikt att leva i en kombination av dessa bud. Se till att man lever det bästa möjliga liv, känner sig lycklig enligt sin egen referensram, följer sitt hjärta och försöker uppfylla sina drömmar och inre behov.

Jag är duktig på att köra på och att satsa, och där med ofta följa mitt hjärta och mina inpulser och inte lägga allt för står vikt vid riskerna eller fundera över det som varit. Men jag är dålig på att ta hand om mig själv. Ett bevis på det är att jag är helt slut, förkyld och inte vill gå upp ur sängen trots att klockan är över 09.00 och jag redan borde vara påväg till skolan. Jag ska därför, för ovanlighetens skull, möta min kropps behov och stanna hemma och mysa 1 timme extra.


Ha en bra dag, ta tillvara på de möjligheter som kommer er väg och gör ett medvetet val kring er attityd och inställning!

KRAM

Julmys i Atlas :)

Här hemma i Atlas är det julmys med ljus, knäck, glögg, pyssel och massa pynt. Jag har fixat i ordning lite bland mina stommar - stuvat om och staplat dem på varandra - så nu har jag äntligen lite space igen..

Helgen har gått lika fort som helger  brukar och dessvärre har jag dragit på mig en förkylning. Den kom som ett brev på posten efter en hektisk vecka så jag har bara mig själv att skylla. Av den avledningen (och kanske också för att jag fortfarande är trött i armarna efter gårdagens bilande) har det inte bllivit någon gjutning som planerat. Men jag har i alla fall varit på Bauhaus (mitt andra hem) och införskaffat de sista nödvändiga tillbehören inför gjutningen. Mår jag bättre imorgon, alternativt hittat en snäll stark själ som är villig att hjälpa mig röra betong, så fixar jag det imorgon.

Nu ska jag ta söndagkväll och för att mysa till det lite extra ska jag spendera den med en film och sushi.

Go kväll! 

      
                                   
                                      

under construction

Jag är klar med bilandet av golvet! Jag är både stolt och imponerad av mig själv. Jag hade på sätt och vis förberett mig på att jag kanske inte skulle klara av det eftersom jag är oförsvarbart svag. Men det gick vägen.
Nästan så jag ska sätta upp detta på mitt CV, "Kan vid behov bila i betongbruk". Nej det vore väl en liten övertänding men tjoho och klapp på axel till mig från mig för ett bra utfört jobb.

Nu borde jag sitta i bilen påväg till Fredells och köpa en sån där visp man sätter på borrmaskinen, och blanda till lite cement och fylla igen hålet där väggen satt. Men jag är slut. Det känns som jag är sjuk men jag är nog bara utarbetad. Ikväll ska jag på glöggfest/sen inflyttningsfest så borde väl gå o lägga mig och vila upp mig lite så jag orkar med kvällen :)


Gamla golvet och all betong är borta ! :)

Envis som en åsna, fantasi som Peter Pan och Styrka och stolthet som Pippi Långstrump

Det min snickare (som jag brutut avtalet med) sa skulle vara väldigt svårt - om inte omöjligt!! - att göra har jag nu till häften lyckats genomföra på ca 1 timme, utan varelse utbildning eller kompetens. Tur att jag skickade hem honom!

Det var inte svårt att bila. Det vara bara tungt!! Det var lite mulle meck över det hela också eftersom jag hittade på lite egna lösningar - som att tex använda mitt skid-åknings-pannband med två pads (bomullsrondeller) innanför, istället för hörselskydd. Jaa ska man göra något ska man göra det med stil ;)




Nu ska jag ta fredag. Jippikajej :D

Alla mina bekymer är bara lyxproblem!

Vår värld har stora klyftor och det finns så många hemska livsöden. Barn som inte är lika lyckligt lottade som jag som föddes i landet "mellanmjök" med en silversked i munnen

Jag har gjort en liten insats,genom att stödja UNICEF.

Gör det du också. Bli världsfadder, handla julklappar i deras webbbutik eller skänk 50 kronor genom att SMSa UNICEF till 72 900.

 
Powered By: VideoBuzz

Nu är det fredags myyyyyys

Igår spenderade jag förmiddagen på en föreläsning och sen några timmar på byggvaruhus - as usual :) Köpte bänkskivor, sååå skönt att ha det överstökat! Jag slog till på en massiv skiva av värmebehandlad ask. 

Sen mötte jag upp Emelie och Elin på "ett litet hak" för en drink innan middagen med E-day gänget på Vapiano! :) 

Andrea åt julbord med jobbet och vi hade planerat att mötas upp på stan, men jag var toktrött så jag stannade kvar på Vapiano för ett extra glas med några av de andra och sen åkte jag hem till sängen. Jag har drömt väldigt oroliga drömmar inatt och vid 5 vaknade jag och var säker på att att gått åt fanders, att köket blev dåligt och att jag fått en faktura från en elektriker på 56'000kr. Den här renoveringen har tagit över min kropp, själv, mina drömmar och mitt liv.

Idag är det finally friday men jag har som mest sovit 5 timmar per natt denna vecka så ikväll blir det bara myspys




Bilder från igår.

If your lost you can look and you will find me, time after time! If you fall i will catch you, I be waiting, time after time!


Har du väl banat din väg in i mitt hjärta blir du kvar och då finns jag här för dig no matter what! Mina vänner - ni betyder allt <3

Tough day!

Det blev varken föreläsning eller studier för min del idag utan istället har jag varit på olika byggvaruhus hela dagen. Jag åkte vid 9 och kom hem 20.30. Det har varit en lång, intensiv och ganska krävande dag.. Jag har köpt ett golv men eftersom jag är ute så sent fick jag åka till grossisten och köpa det. Golvet är jätte snyggt men vad jag dock inte insåg var att det inte finns någon bänkskiva som matchar under 12.000kr. Jag klurar och klurar och vill så gärna hitta en annan, billigare, lösning. Men jag har höga krav - Jag vill ha en skiva i (ungefär) samma färg som golvet, den måste finnas inne på lager och eftersom min snickare inte vill/kan jobba i laminat måste den vara massiv. Jag var på byggmax och fick hjälp att prov-betsa en ek bänkskiva men tyvärr tycker jag det såg lite "billigt"/hemma gjort ut. Så to be continued.

 
En glimt av mitt nya kök :)

Det mörka golvet är det som jag köpt till köket. Ek-skivan ska symbolisera ekparketten jag har i vardagsrummet som kommer möta det nya golvet. Dom båda golven kommer länkas samman med en 4 cm bred nivå-mässingslist.

Blåmärke nummer.... jag vet inte vilken i ordningen

Jag har precis åskammat mig blåmärke nummer jag vet inte vilken i ordningen. Men så är det när man är en liten tjej som tror att hon är stark som en superhjälte. Min kropp har sakta antagit en blå-ton och andelen skadad hud - med blåmärken - har nu majoritet. Min kropp är inte så sexig som den brukar/bör vara så jag får väl vara glad att jag inte har sällskap. Eller kanske inte, hade jag sällskap skulle jag antagligen inte se ut såhär :)

Mina senaste inlägg, inklusive detta, känns lite deppiga. Deppig är jag inte men jag har nog börjat tappa humöret lite. Det ska jag inte sticka under stol med. Jag längtar såå tills allt är klart, men jag läntar även till tisdag då jag bjudit över nära och kära på en glögg. Första tillställningen i Atlas. Julmys med glögg, goda tilltugg och mycket kärlek.
Thats worth the wait.

Nu ska jag sova. Behöver sömn. Imorgon kommer elektrikern tillbaka vid 07.00 och då börjar min dag - som jag redan nu vet kommer bli en väldigt hektisk sådan. Sömn är mao nödvändigt. Godnatt :)

Det var i alla fall fint ett tag..

Nu har elektrikern varit här. Han började med att slita bort gamla kablar. Mina nymålade, perfekta väggar ser numera ut såhär lite här och var.



Aja. inte mycket att göra åt saken. Det går väl att fixa :) Men eftersom jag satt uppe och skruvade skåpstommar till klockan ett (jag förbannade mig själv hela kvällen över att jag inte äger en skruvdragare, och nu sitter jag med blåsor i händerna) och sedan surfade efter inspiration på internet ett par timmar till, så har jag inte fått tillräckligt med sömn och därav kände jag mig först tjutfärdig. Att det aldrig kan få gå smidigt.

Men vad hjäper det att deppa ihop? NADA! Så cheer up till mig själv, upp i sadeln igen.

Jag har alldeles för mycket att göra nu närmaste dagarna. Jag måste göra så många inköp och val idag och imorgon och jag är rädd att jag väljer fel nu när jag är stressad. Redan i vanliga fall är jag osäker på min smak och då kan du ju förstå att jag blir galet osäker när jag ska välja ALLT! Golv, mosaik, vitvaror, bänkskiva, you name it. Vad är snyggt ihop? Vilken stil ska jag ha?? usch och fy, vad jag inte gillar det här med renovering längre!!

Nu ska jag hämta min bil och så snabbt ut till Ikea. Efter det måste jag till skolan och delta på föreläsning 2/2 idag. Jag missade den första nu på morgonen, men en är i alla fall bättre än ingen.

Over and out

All I need is you

Tänk vad lite bakning kan göra. Lite pyssel med mina praliner fick mig genast på myshumör. Jag har dock inte kommit hemifrån än. Går omkring och pular, tvättar och lyssnar på musik. Låten "All I need is you" har gått på repeat och jag har bestämt mig för att undersöka möjligheten att skaffa ett fadderbarn/fadderby. Klippet med UNICEF där de visar bilder på barn går rakt in i hjärtat på mig.


Här är en bild på mitt pralinbak. Dock blev smeten alldeles för rinnig. Vet inte om det beror på att
jag hade i för mkt apelsinjuice eller om jag lät den stå för kort tid. Men gjorde satsen igår
och rullade inte ut dem förs nu i fm så det borde inte vara så.


Världens fulaste praliner, men dom blev smarriga :)

Nu ska jag iväg och göra några snabba ärenden. Sen ska jag tillbaka hem och skruva köksstommar innan
Nathalie kommer hit på fördrink kl 18. Sen ska vi käka middag på Riche :) smarrigt och trevligt, en perfekt lördag :)

Inte helt tillbaka på banan ännu.

Idag vaknade jag vid 07.00 (som vanligt så vaknar jag tidigt även om jag får sova) men jag tvingade mig själv att ligga kvar med en bok och helt plötsligt vaknade jag igen och då var klockan redan 9. Jag inbillade mig dock att jag måste vara sjuk eftersom jag fortfarande inte kände mig pigg, utvilad, på gång. Men jag kände efter en gång till (kolla hals, feber, ont i leder? nej.) och fick kontatera att jag nog bara är utarbetad. Jag hade velat träna idag, jag tror jag skulle må bra av det, kicka igång kroppen igen. Men det blev inget morgonpass och nu måste jag kicka igång dagen och beta av To-Do listan, så vi får se :)

Jag känner mig som sagt inte så laddad och jag vet inte riktigt var jag ska börja dagen. Det är mycket som ska bli gjort den här helgen. Innan måndag måste jag bland annat välja vitvaror, välja och köpa golv, mosaik, skruv och annat material till köket och gärna även bänkskiva och blandare. Jag måste ringa samtal och få konsulation samt beställa elektriker och rörmokare. Och sist men inte minst, så ska jag skruva ihop och montera alla köksstommar. Boy vilken helg > :)

Så jag tog en kaffe och började funderade på var jag ska börja. Jag insåg att första steget nog får bli att åka hem till Daniel i vår gamla lägenhet och leta fram varmare skor. Men vilka ska jag hämta? Jag gillar inte mina Clarks så jag började fundera på vad jag använde mer förra året och då kom jag på att jag vid flera tillfällen förra året hade mina kängor (riktiga sådanna hard core som man har när man jagar, är i skolen, jobbar på landet). Jag struntade i att vara "snygg" och tänkte praktiskt trots att jag prommenerade runt här hemma i storstan. Och då blev jag blödig. För mina kängor är på landet, tillsammans med mina ridkläder.. Vilket fick mig att tänka på jul. Att jag ska ha alla samlade omkring mig, uppleva och få ge så mycket kärlek, och då blev jag tvungen att springa ut och kolla min kalender. Jag räknade ut att jag OM jag vill kan ha hela 10 dagar i Solhagen och njuta av familj, vänner, julmat, kärlek och hästarna. Gu va jag ska rida! Dressa på mig varmaste lagret kläder, vinterridstövlarna, mössa och vantar och ge mig ut i snölandskapet. Det är livskvalié!

Men att sitta här hemma i Stockholm en ledig lördag och nästan känna mig sorgsen över att jag ska ha en fantastisk jul känns inte helt friskt? Var tog min spirit vägen? Orken, glädjen, possitiva andan, partysuget och övertänningen?
Undra på om den kommer tillbaka om jag bakar några praliner? Jag gjorde en sats smet till chokladpraliner med apelsin och cointrau igår och den har nu som sig bör fått stelna över natten. Undra om jag blir "mig själv" igen om jag gör klart dem och rullar dem i kakao? Let´s find out.

Slut som artist!

Jag borde glädjas och till och med fira. Veckans mål är uppnådda - Tentan är avklarad, jag gjorde mitt abolut bästa för att få grepp om ämnet inför skrivningen, och renoveringen ÄR halvvägs igenom!

Men jag känner mig slut. Slut som artist. Jag tror jag behöver en rejäl omladdning (läs: urladdning). Jag behöver nog antingen komma bort eller bli riktigt redlös. Eller båda två! 

Jag vill ta första bästa flyg, var som helst - men just nu är jag så pass off att jag inte förmår att ta mig för någonting över huvud taget. Jag önskar att någon ringer på min dörr och meddelar att en taxi som ska ta mig till Arlanda väntar nedanför och att jag har max 10 min att packa. Jag skulle ta den mista väska jag hittar, packa en bok, de kläder som ligger närmast till hands, high heels och min nya svarta klänning och sen skulle jag vara klar. REDO. På gång.

Appråpå att knacka på min dörr, så är jag tillbaka i min lägenhet. Nu är målningen är klar, alla masonitskivor, all plast och all papp är borta och golven är skurade! Det är riktigt beboligt!! Jag är nu mer än halvvägs!

Vad mer som är värt att glädjas över är att jag, för första gången på 17 år, ska få fira jul med hela min familj samlad. Helt fantastiskt!
Förra året firade jag julafton på 3 ställen, hos 3 olika familjer, med 7 mils avstånd i vinterväglag. Det innebar i praktiken att jag spenderade en stor del av julafton själv i bilen på väg till eller från ett firande. Jag kunde inte förmå mig njuta ordentligt eftersom jag hela tiden kände att jag var påväg därifrån vidare till nästa familj. Så till slut fann jag mig själv gråtandes, ensam, på E22 mitt ute på vishan. Så vill jag aldrig mer ha det!

Ikväll ska jag äta upp dom sista knäcken, se på tv och njuta av att min lägenhet är återställd och ser ut och känns som ett hem! Förhoppningsvis är jag återställd - back on track - imorgon när jag vaknar. Då ska jag jobba ett par timmar på Elwing men sen ska jag ta helg. Kanske har jag tur, att det finns en räddande ängel som sliter upp mig ur min dvala och drar med mig ut till Arlanda, eller så vaknar jag upp och tar mig själv i kragen och blir min egen räddande ängel på en vit springare. Who knows?

Tenta

Jag är SÅ nervös! Jag har aldrig känns såhär inför en tenta, men å andra sidan har jag aldrig varit såhär oförberedd. Jag stannade på ICA på vägen till skolan och köpte massa tenta-snacks. I hopp och övertygelse om att de ska gå bättre med enorma mängder socker, mutor, energidryck och smaksatt vatten. Det är antagligen bara önsketänkande men det är värt ett försök.

Jobbet med lägenheten går frammåt. Idag blir målarn klar! Redan igår var alla väggar och tak klara och idag när jag var förbi hade han börjat med listerna. Sen kan jag plocka bort all plast! Och skura bort allt damm! Som jag har längtat. Tjohoo! 

Men först tenta. FOKUS! Jag ska ägna sista timmen åt affirmationer, JAG KAN, JAG KLARAR DET, DET HÄR GÅR BRA!

Wish me good luck!

Världens bästa pappa

Världens bästa pappa alias MacGyver har gjort det igen!

Utan verktyg, utomhus i snön utanför en mack, har han lyckats få ordning på min cruiissaaa :)



Nu lastar vi av igen!!! :)

Jag har belägrat Sign´s conferens floor

I´m enjoying life, gör mig vän med tentapluggångesten och njuter av julmusiken som spelas i bakgrunden. ALLT blir vad man gör det till!



Sign!

Sitter nere på Sign sedan en timme. Har svullat en av Stockholms bästa frukostbufféer och lus-läst DN och Dagens Industri. Jag har precis gått andra varvet och plockat ihop ett dessertfat med färsk frukt, pannkakor, en croissant, pain au chocolat och en ny kopp rykande kaffe :)

Jag gillar sign! Jag har av olika anledningar bott en del på hotell här i Stockholm och jag har även spenderat viss tid på de stora anläggningarna i min roll som PCO, så jag kan med säkerhet säga att Sign har en av Stockholms bästa hotellfrukostar. Dom har en stor lobby och en stor konferensvåning så det är ett perfekt ställe att sitta på om man ska jobba eller som i mitt fall plugga. En frukost kostar lika mycket som en middag, men dagen innan tenta och i renoveringstider är det värt det!

Nu ska jag in i ekonomistyrningens värld fram till lunch. Då blir det paus och lunch shopping :)

Hasta luego!



Jag tycker Signs julgran med rosa julbockar i var charmig :)


Nyfiken!!

Nu har jag pluggat några timmar. Jag klarar TYP (med lite hjälp från lösningsförslagen) hälften av frågorna i typ-tentan. Det räcker inte, det förstår ju jag också men nu börjar jag inse vad jag i alla fall har lite koll på och vad jag måste plugga mer på. Jag har lyckats vara riktigt effektiv och fokuserad men nu efter ett par timmar, när koncentrationen börjar svikta går tankarna direkt till lägenheten. Jag är sååå nyfiken på hur det ser ut där uppe nu!!

Jag har haft så mycket runt om kring mig sista tiden så jag har inte hunnit eller kunnat lägga tid och energi på att fundera kring färgval. Men som tur är så är målaren den samma som målade min lägenhet i Norrköping och han kom ihåg färgnummret på väggfärgen som jag hade där. Så jag tog den enkla vägen och valde samma igen. Det är en nyans av vit och funkade den då så lär den ju funka nu. Men jag är så nyfiken....... När jag gick till Waynes hade han bara börjat spacka köket så jag har inte sett färgen uppe. Hoppas och håller tummarna för att det blir bra :)

Nu en liten blogg och strö-surf paus, sen lite mer plugg men efter det får jag äntligen gå tillbaka upp t lägenheten :) Åh va spännande!

Dygnet har alldeles för få timmar

Trots att dygnet bara har 24 timmar har jag en förmåga att kläma in väldigt mycket saker. Optimist? javisst!

Den senaste helgen, fredag-måndag, upplevs när jag tänker tillbaka på den som en hel vecka. Och det är nog just för att jag klämmer in typ en veckas agenda på några få dagar. Vet inte hur hälsosamt det är, men fördelen är ju att jag känner att tiden är mycket längre/mer än den verkligen är. Och att jag får mycket gjort :)

Idag när jag träffade mina klasskamrater så hade de inte ens tid att klämma in en kaffe på 15 minuter eftersom det skulle ta tid från tentaplugget. Det ger mig lite ångest för än så länge har jag gjort allt annat än att plugga idag.

Målarn kom vid 11 och fick hämta upp mig på skolan. Sen for vi hem till lägenheten och han uppskattade hur mycket material vi skulle köpa. Därefter vidare till färgaffären (plus en liten fel-körning i sthlms trafiken som sinkade oss rejält).
Därefter har jag och Bästa-Pappa som är här med Bärgarn och åkt bort och bärgat min kära iglo till bil. Han ska kika på den bäst han kan här i Stockholm innan han åker hem och jag hoppas han lyckats leka MacGyver som vanligt och få i ordning på den. Annars får den dessvärre åka bärgare till Norrköping och jag blir utan bil ett tag. Sisådär bra nu i renoveringstider kanske...

Klockan är nu redan över tre och jag inser att jag måste lära mig att saker och ting tar mer tid än man tror! 
Jag har inte fått i mig lunch än och som sagt, inget plugg trots att tentan närmar sig med stormsteg. Jag har precis belägrat Waynes och beställt in en sallad så så fort jag ätit ska jag försöka koppla bort renoveringstankarna, lita på att min målare Sören gör ett bra jobb även utan mig i vägen, och ge mig in i tenta-pluggets värld.   



Pt cruuuuuuuisii åker pappas bärgare :(

Dancing on my own

Om intresseklubben vill anteckna ska jag tillkännage att jag precis ätit upp hälften av alla knäck jag bakade herrom dagen i ett desperat försök att väcka tenta-plugg-lusten. Nu mår jag illa!

I natt vaknade jag av att plasten rasade, så när jag vaknade i morse hade jag inget som "skyddade" mig från eländet. Men synen som mötte mig gjorde mig bara lycklig. Nu kan jag äntligen föreställa mig det färdiga resultatet! Efter murarns jobb och allt mitt torkande, soppande och skurande igår så är det inte en så tokig syn.

Och även om igår både var fysisk och lite psykisk jobbig så är idag en ny dag. Jag pendlar ju snabbt så idag är jag lyckligare än vanligt. Helt utan orsak och trots tenta-ångesten och det nu annalkande illamåendet :)

När den här veckan är förbi (läs: torsdag, när tentan är över) ska jag fira!

fira fira fira, wiiiee. Har svårt att tänka mig en bättre anledning att dricka champagne än att tentan är över, renoveringen i full gång (förhoppningsvis mer än halvvägs igenom då) och att den här hösten snart är över och jag går in i en ny epok i mitt liv! En ny-gammal sådan i och försig, en tid som som singel och student... Been there, done that and I got the t-shirt men nu är jag äldre, klokare och rynkigare. Den ljusnande framtid är min!




Här är en färsk bild på det blivade köket, inte en lika kaotisk syn längre :)

what does not kill you make you stronger??

Idag har jag varit och shoppat kök på Ikea.. Jag hatar att jag är själv med allt det här, bara att framföra min varuvagn var en utmaning! Jag, världens minsta tjej, försökte rådda fram världens största varuvagn i snömodden. Jag tror att jag har en tendens att överskatta min förmåga och min styrka lite.

Jag vet att det är få förunnat att kunna köpa en lägenhet som student. Jag är lycklig att jag har den möjligheten och att jag kan renovera och få den precis som jag vill ha den. Men det har sina baksidor och det är jobbigt att vara ensam med allt! Det är mycket jag ska förstå, mycket som ska göras och många beslut som ska fattas - så det är jobbigt att jag är så okunnig kring allt. Jag är dessutom galet trött på byggdammet :) REDAN, hur ska det här gå? Jag soppar, torkar, skurar, torkar, skurar och soppar igen men det gör knappt skillnad. Det är fortfarande mycket damm i luften så det lägger sig snabbt ett nytt lager där jag torkat.

Men renoveringen det går i alla fall framåt! Murarn blev klar idag och han har gjort ett jätte bra jobb. Jag har fått hjälp att klura ut vad som är "nästa steg" och det är tydligen målaren. Så nu håller jag tummarna för att Sören har tid att komma hit och hjälpa mig redan på tisdag.



'

Denna nätta lilla hög har jag först burit från Ikea till bilen, från bilen till trappuppgången och sedan upp i lägenheten. Jag kan nog påstå att jag fått dagens dos av styrketräning. Och den här månadens dos av blåmärken :) Men what does not kill you make you stronger. Är det inte så?

Rise and shine :)

Nu är jag uppe och efter en lång dusch inkl. tvätt av hår så är jag knappt inte ens dammig. Det känns som det var länge sen :) Murarn är på plats för andra dagen i rad och han har fortsatt sitt spacklande. Idag ska han förhoppningsvis bli klar. Tacka vet jag polacker som kan tänka sig jobba helg! <3

När jag slöt ögonen igår tänkte jag unna mig hotellfrukost idag, men jag kände mig faktiskt inte så sugen på det när jag vaknade. Så det fick bli en julsmörgås här hemma istället, vörtbröd julskinka och söt-stark senap :)
Nu ska jag kolla upp Ikeas öppetider och se om jag kan åka ut redan nu. Då HTH har långa väntetider och faktiskt inte de bästa mått för mitt lilla kök, så kommer det bli IKEA stommar.

Men innan dess ska jag ta mig en lussekatt och lite kaffe. Jag köpte mackor, kaffe från Waynes och lussekatter till murarn igår för att smörja honom lite så att han gör världens bästa jobb, men lussekatterna var han inte förtjust i. Tack för det säger jag - då blir fler till mig :)

Trevlig 2:a advent!

  

I am convinced that in the end; we only regret the chances we didn´t take, the relationships we were afraid to have and the decisions we waited too long to make

Det kanske kan vara svårt, men jag tror att leva här och nu, ta tillvara på stunden och lyssna till sitt hjärta är det klokaste man kan göra.

Jag har funderat ytterligare kring uttrycket "life is what happens to you while you're busy making other plans. Och jag står fast vid att det man bör göra - is to enjoy the ride while you're on it.

Carpe diem, fånga dagen! Det är ett klokt budskap.

Själv ska jag bejaka min kropp och ge den vad den allra helst vill ha just NU, en lugn kväll med mys framför tv.n, tidigt sänggående och en natt med mycket sömn. Imorgon ska jag vakna upp till en ny dag med nya möjligheter och upplevelser. 

Övertänd!

Jag bakar knäck mitt i byggkaoset! Jag är medveten om att jag är övertänd och antagligen inte helt frisk :)
Men allt går bara man vill det tillräckligt mycket och är beredd att kämpa / ta några omvägar.

Det är ju en egenskap jag har, att jag lätt kan se förbi hinder och "svårigheter". Bara göra. Jag vet inte om det är en egenskap som gynnar mig helt och fullt i alla lägen men jag tror att det är övervägande positivt :)

Det var i alla fall mysigt med knäck-bak och det väckte lite julkänslor i mig. Nu har jag precis suttit med kastrullen i knät och slevat knäcksmed med sked. MUMS.



Idag ska det muras! Jag har fått förstå att 45 kg spackel inte räcker långt så nu är jag på väg till Fredells för att köpa mer :)

under construction

Wooiilaa :) Mitt kök :)





Det kommer bli såå bra. Visst känns det lite kaotiskt just nu, lite rörigt och dammigt och sisådär. Men OJ oj oj vilken skillnad. Det är redan NU ett helt annat rum. Jippi.

För övrigt så är jag sugen på att baka julgodis. Men det får jag kanske avvakta med ett tag. Visserligen har jag ju en spis i mitt lilla platsutrymme men det ligger ett lager dam i luften i hela lägenheten, även hos mig bakom plasten. Vore kanske tokigt att baka murbruks-kakor? Eller?

Life in plastic, it´s fantastic

Nu är vi igång!! Gamla köket är rivet och när jag lämnade lägenheten imorse började de riva väggarna.. Tjooho

Nu lever jag bakom plast. Men life is fantastic!!




GLÖGG

Jag tar pendeln hem från skolan, promenerar mina 300 m från Karlberg. Stannar på ICA´n på hörnet för ett värmande pitt-stop och lite inköp av mandlar. Kommer hem och öppnar min dörr, till min lilla lägenhet. Byter från stövlar till mysiga tofflor och sätter lite glögg på värmning. Åh vad jag känner mig nöjd och tillfreds just nu!

Ikväll får jag en middagsgäst. Andrea kommer på soppa och mys-pys. Som jag har saknat spontan middagsbjudningar och gäster! Jag har en del att ta igen så räkna med att min dörr står öppen för er varje dag, mina kära vänner!

Det blir dock lite improvisatorisk middag eftersom jag inte har tagit hit något köksgeråd - men finns det värmande glögg, pepparkakor och kärlek så löser sig allt :)

ps. Det är rätt många som läser min blogg varje dag. Spännande tycker jag! Vilka är ni? Kan ni inte lämna ett avtryck då och då?

Varm kram!
C

Jag är nyinflyttad, fattig, har en trasig bil och världens bästa Ex-Kex

Idag skrev jag förresten på de sista papperna för lägenheten. Oj oj vad jag är fattig nu, men jag är trots det väldigt nöjd med mitt inköp! Renoveringen kickar igång på fredag. Då kommer min gudmors man hit med en anställd och river gamla köket och väggen. Vilken julklapp va? Jag är så lycklig.

Jag har även spenderat två nätter i lägenheten och börjat bo in mig. Det är lite tomt eftersom jag inte kan ha några möbler i lägenheten under renoveringen men efter lite piff med filtar och kuddar i sängen, lite blommor i fönsterna, adventsljusstakar och några ljus blev det riktigt mysigt!

Jag har dessutom insett att jag har världens bästa EX-KEX! Daniel spenderade hela sin måndagskväll med att hjälpa mig flytta och han skjutsade runt på mig idag när jag var tvungen att åka stan runt för att försöka laga min bil som gick sönder i förrgår. Ja sönder, trasig, kaputt. Det är mycket nu :) Men det är som det ska vara - kaos, stressigt, mycket av allt, då vet jag att jag lever.

Nu vill jag att penicillinet ska verka, febern ska försvinna helt, att tenta-plugg-suget infinner sig och att min renovering flyter på smidigt. Bilen, min to-do lista och trippen till Nrkpg för att hämta saker ur mitt förråd där jag magasinerat en tidigare lägenhet får vänta! Hälsa, plugg och lägenhet kommer före :)

Nu väntar John Blund. Vi har en dejt inbokad och I would hate to let him down,

Au revoir

Hälsa, vikt och träning - where did u go my friend??

Jag har gått upp 2 kg på 1 vecka! Hur är det möjligt? OK, jag har mina aningar.. Det stavas nog extrema mängder pepparkakor med ost, för mycket glögg, för mycket choklad och andra godsaker och ingen träning. Jag bävar för nästa invägning då sista dagarnas konsumtion lär ge ett avtryck på vågen. Jag har både varit febrig och tyckt synd om mig själv eftersom jag fått en infektion i fingret och går på pecillin och resultatet av den kombinationen blev att jag har tröstat mig med glass, choklad croissanter, varm choklad m vispgrädde och annan tröstmat (om det ens får kallas mat?!). Bristen på riktig mat har varit stor men kaloriintaget större. Inte bra! 

Nej nu är det seriös kosthållning som gäller. Nu ska siffran på vågen sjuka - INTE öka! Nyårsklänning nästa och vem vet, det kanske blir bikini på en strand? Oavsett vad blir det iaf bikini i bastun på landet över jul :) Och på julen är det ju matorgie så jag ska försöka ha några kilon tillgodo då så jag inte rullar fram vid nyår.

Nu ska jag logga ut och dejta John Blund. Sov gott :)
 




Fröken. Björde

Impulsiv är mitt förnamn o spontan mitt efternamn.

RSS 2.0