Middag för en

Världens finaste kille

Jag har hittat världens finaste kille för mig! Vi har en fantastisk kontakt!

Jag har aldrig känt mig så trygg. Faktum är att han får mig att känna mig så kvinnlig, snygg, älskad och uppskattad!

Och när livet går emot, då är han ett berg att luta sig mot! Jag minns inte exakt vad som hade hänt, jag tror det var någon som gått bort men jag minns faktiskt inte riktigt när det var. Men det var en kväll jag kände mig så sjukt ledsen men jag bet ihop och försökte vara som vanligt. Men när jag klev in i duschen och kände vattnet spola över min kropp bröt jag liksom ihop och sjönk ner på golvet i gråt. Plötsligt rycker jag till av att nån rör vid mig och där är Casimir. Han stod hos mig i duschen, fullt påklädd. Jag minns att han hade vit skjorta och jag lustigt nog minns jag att han hade manchettknappar. Hans kläder blev blöta men han brydde sig inte ett dugg utan bara drog upp mig, stod där med mig och höll om mig hårt.

Nu smider vi framtidsplaner. Och jag är helt säker, framtiden ser väldigt ljus ut! Lyckligt lottade jag!

 

Hatar när det går så långt att jag "måste" klippa mig själv

serinteklokut.se

Tänkte unna min en Hellenius Hörna på play

Ser att det är Victoria Silverstedt som är gäst. Med (troligtvis) en hel del män bakom mig måste jag mede att jag tror hon är smartare (än va man kanske vill) tro. Och visst extremt utseende, men fan va hon går genom rutan!

Plugg, tråkmåns och demonstranter

Åååh så efterlängtad!

Räknas detta som godis? :)

Åter denna friterade skolmat

Godmorgon mina vänner!

Idag skulle jag gå upp långt innan kroppen var färdig utvilad. Sover fortf så jäkla dålig men inatt sov jag faktiskt rätt okej.

Försöker locka fram lite hunger genom att variera frukosten en aning. Idag serveras naturell yoghurt smaksatt med halvtinade hallon - svalkar skönt :)

Vi har ett test på första lektionen kl 09. Det är ämnet financial institution system, som jag inte hänger med i, så vi får hoppas det går bra :)

På eftermiddagen redovisar jag mitt grupparbete i organizational design - då får ni hålla tummarna för att jag kan hålla tungan mitt i mun ;)

Kram så länge

För kännedom

Värst va nyttig jag blev helt plötsligt

Omelett på de överblivna grönsakerna till ratatouillen. Som tur är så är grönsakerna stekta i mycket smör och jag åt jag spansk skolmats-lunch idag - och den är för det mesta friterad! :)

 

 

Hej snygging!

Jag har hört att det är kallt i Sverige idag :)

Jag kan trösta er Svenskar med att det är rätt kallt i Madrid också. Men jag är i skolan - så jag märker inte av kylan så mycket eftersom jag mest sitter inne i bibban. I morgon har jag en muntlig redovisning. Jag har filat till det sista på min p.p nu. Wich me good luck

Nov. 27, 2012

Jag var rosig och fin på vägen hem från gymmet. Jag är ju så otränad man kan bli så jag mjukstartade för min kropp och nöjde mig med en timme (mest i 6km/h tempot om jag ska vara ärlig) på bandet.

Nu blir det stekt kyckling, min ratatouille och enkel-låtsas bea!




Lunch

Hemgjord ratatouille!

Hinner inte koka spagetti, så det kan te sig lite torftigt. Men det duger :)

 

Budget 2013

På förmiddagen idag har jag och Casmir gått igenom budgeten för 2013. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen, det är häftigt att få ta del av en sån här pass omfattande och spännande verksamhet! :)

Lite för mogen :/

Börjar nästa nedräkning

Har 1,5 väldigt intensiv vecka framför mig. Sen är jag halvtid på tiden kvar på den här terminen. Det kommer krävas att jag pluggar väldigt mycket på Gran Canaria med men det kommer nog underlätta nått enormt med miljöombytet. Annars hade jag suttit här vid mitt matbord och pluggat, åkt till skolan, pluggat i bibblan, pluggat hemma etc.. etc... Ja ni förstår vad jag menar. Med ett miljöombyte kommer det inte kännas lika upprepande och därmed långtråkigt... 
 
Att vi ska bo såhär gör det inte sämre heller ;)
 




 

Förra fredagen: lekdag!

Fick precis en bild från i fredags och skrattade till när några minnen kom tillbaka.

Jag och Casse hade en riktig ploj-dag. Vi började med en lugn förmiddag hemma. Sen gav vi oss av på tur in till stan som slutade med att vi fastnade i närmsta byhålan, Söderköping.

Vi åt tilltugg/förrätter på Saluhallen (ja det finns en saluhall stans storlek till trots). Promenerade runt och kikade in på RÅH. Tog en tur till animal mountain och provade hattar på dollarstore.

Jag skrattade så mycket att jag med säkerhet kommer leva en månad längre. Ett gott skratt förlänger livet :)

Jag älskar att sova med fläta

Sjukt praktiskt!

Vet ni vad jag gjort??

Jag har "sovit" tills nu. Struntat i en lektion i ämnet jag inte är ikapp i. Och legat i sängen och lyssnat på bok istället.
 
 
Jag hade satt klockan på 08:00 eftersom jag skulle behöva minst en timma hemma innan skolan att förbereda alla dagens uppgifter. Jag snozade rätt länge innan jag till slut gick upp, men med insikten att jag var så sjuktligt trött. Runt 09 bestämde jag mig för ovan: att gå tillbaka till sängen.
 
Nu är jag i alla fall pigg - och säkert har jag bättre förutsättningar att prestera. Men jag har en rejäl tidspress.
 
Dagens frulle: Grekisk yoghurt, müsli, honung. Detoxte.

Intensiv dag

Dags att ladda om, med lite musik och ett lugnt bad. Tvätta håret och smörja in kroppen. Så jag blir redo för en ny vecka!

Hörs imorgon!

Fisksoppa på G

Snabb. Värmande. Soppa

På resande fot


Frankfurt Airport


Frankfurt from above



Spagetti med två sorters pesto och en chokladkaka



Madrid!

 

Rotlös

Visst är det häftigt att världen är så liten. Att jag pendlar runt som en vante far i vinden. 
 
Men idag kände jag mig för första gången riktigt rotlös. Jag har tidigare mått bra av, och trivts med, att ha flera hem. Idag kändes det som att jag egentligen inte har nått! Jag bor (men bor ändå inte?) i Madrid. Jag bor (men bor inte!) i Stockholm. Jag bor (men bor inte) i Stegeborg. Min hemstad är Norrköping, eller är det Stockholm?? 
 
Det är förstås få förunnat att ha så många lägenheter/hus/hem. Ha möjligheten att uppleva flera vardagar, eller kanske slippa uppleva en vardag, men idag kändes det inte så positivt och luxuös. Snarare lite vemodigt. Det kändes som att jag har nått en nivå där jag istället för att ha många hem inte har nått riktigt hem alls. Det var så länge sen jag bodde i min lägenhet i Stockholm att jag knappt kan härröra mig känslan som finns där. Och på sitt sätt är det svårt att avgöra vad som är mitt hem, eftersom jag lever lite olika liv i respektive hem. 
 
Jag stretar med mig själv. Å ena sidan är glad att jag är ung och att jag inte satt för långa rötter någonstans ännu. Det ger mig så många fler möjligheter att uppleva saker. Och det är häftigt att få leva så. Å andra sidan kändes det rätt risigt att känna mig rotlös. Räcker det att man känner sig hemma i Europa? Känner sig hemma på den plats man får vara tillsammans med den man älskar? Eller behöver man en fysisk plats? 
 
Anar att det mest är separationen och den påträngande stressen för mina studier som spökar. När den här perioden av mitt liv är över kanske jag ser på det som vanligt igen. Eller så ser jag på det på ett nytt sätt. Den som lever får se.
 
 

Sista kvällen i Sverige -> Stockholm

 

Vi struntade i SHM (vi var eventuellt de enda som gjorde det frivilligt) till fördel för hyrfilm, tilltugg, soffhäng, skratt och mys


 

Tillbaka i Madrid

Har inte kunnat skicka uppdateringar från min mobil, men det kommer.

Det var väldigt jobbit att åka i morse. Ångesten riktigt satte sig som en sten i magen. Mådde så illa att jag inte kunde äta maten dom serverade på första planet. Nu har jag (självklart) samlat mig - det är ju bara att göra det bästa av situationen.. 

Jag måste plugga nu, vi jobbar med ett grupparbete, men jag har lite bilder jag ska lägga upp senare i kväll!

Ung utslagen företagare

Gårdagens middag

Godmorgon!

Agge väckte oss och ville gosa. Sen gick Casse ut med honom, jag undrade varför det tog så lång tid. Men när han kom tillbaka hade han med sig en nygjord Cappucino och i köket stod frukosten framdukad.

Så jag har börjat min dag på ett mycket bra sätt med tända ljus, gott kaffe, en färsk gods & gårdar och underbar utsikt!

Efter en låång dag är jag äntligen hemma!

Det är en sanning med modifikation, för jag är på hotellet, men det är väldigt hemtamt!!
 
Efter en lång dag på resande fot, långa köer (Casse envisades med att komma och hämta mig på Arlanda, snällo!), en genväg (läs: senväg) över Ekerö, en nära-krock med en lastbil utan lyse = ett samtal till länspolisen, en trasig multirem (som tur är hände det i Norrköping!), en räddande-pappa-i-nöd, en lånebil och en shoppingtur på respektive Willys samt ICA så . . . .
 
Är jag hemma!!
 
 
 

Dagen i bilder

 Frukost, väl ombord på första planet :)



München



Snacks ombord - påväg till ARN



Okej om du insisterar! 
(Gratis är alltid gott ;))

München

Det kanske är jag som borde börja jobba inom flyg. Jag känner mig väldigt hemma både i planet och på flygplatsen :)

Har sonderat terrängen, det fanns ingen mulberry shop (tack sa min plånbok!) men däremot en liten MAC shop. Jag fick en makeup och självklart fick jag med mig en liten påse "undergörare". vi får se - känner mig faktiskt inte helnöjd med maken jag har nu, men jag kanske vänjer mig :)

Nu sitter jag och vilar mig med en kaffe i handen på ett jättemysigt bio-dynamiskt Café. 1 timme väntan kvar. Jag ska fördriva den med studier!

Hörs i Sverige

Nu lyfter jag :)

Taxi

Min snälla portvakt har hjälp mig att förboka en taxi till i morgon bitti. 

Han hade inte nummret, men försökte ringa och få tag på det. Men sen gick vi över till hans kompis som jobbar som vakt på ett ställe brevid, och han gav oss två nummer.
 
Min portvakt var överlycklig att få stå till tjänst och det verkligen märktes att han vill mig väl! När taxin var bokad frågade han glatt om jag skulle vara borta läge, vart jag skulle och sen önskade han mig en trevlig resa.
 
Jag blir så glad över sån här medmänslighet och omtanke. Riktigt uppfylld! 
Tänk va lite som kan göra någons dag :)

Det här med att salta lyckades jag riktigt bra med!

Nattuggla

Sen jag kom hit till Madrid har jag knappt eller aldrig lyckats somna före midnatt, oavsett när jag gått och lagt mig. För några år sedan skulle det aldrig hänt! Mitt ex brukade skämtade om att jag gick och la mig efter barnprogrammen. Det var självklart en överdrift men i ärlighetens namn så hade jag problem att hålla mig vaken till nyheterna. 


Nu är klockan över tolv och jag är pigg som en mört. Jag vet inte om det är Spanien som har den effekten på mig eller om det just ikväll är dagens alla avtiviteter som gör sig påminda. Hur som helst, nu provar jag det gamla husmorsknepet för sömnlösa nätter; varm möjk med honung.

Det återstå att se hurvida det fungerar
 
 

Min dag ....

Vakna: Frukost & förbereda muntlig redovisning.
 
Skolan: Muntig redovisning och sen kopierande av kurslitteratur så jag kan börja plugga till nästa grej

Hemma: Lunch och sen hemtenta i 5 timmar
 
Kl 22.15 Hemtentan klar! Middag och sen föreberedelse till morgondagens test i Strategic Management.
 
NU (23.42): känner att jag är någelunda redo inför morgondagens test. Dags att tacka för idag kanske?
 
 
Vilken sjukt osexig dag!
Önskar jag kunde göra hushtags, då hade jag skrivit #tråkig#uneventful#skola#vardag#press#trisstess#tenta#ensam#har inget liv#
 
 
Men som alltid; Lite sömn på det här så är det enklare att ta nya tag imorgon :)
Till dess blir det en klapp på axeln till mig. Bra kämpat!
 

Alla barnen hade kul utom Cassandra - för hon var inte med dom andra!

Lunch

Redovisningen gick bra.

Nu mellanlandar jag lite inför min livs första hemtenta. Jag är lite nervös :)

Godmorgon mina vänner!

Har ni sovit gott?
 
Här i Madrid är lite grått ute och själv är jag är lite trögstartad idag. Det är en sån här dag man inte "får" vara det - så självklart är jag det :)
 
Bollade lite investeringsmöjligheter med min mamma innan jag somnade. Min mamma har sedan flera år haft inloggningsuppgifterna till mitt Avanza konto och hjälpt mig övervaka och monitor min portfölj.
Nu har min fina mamma har lagt ner världens tid på att undersöka detta grundligt. Har fått en hel sida med analys från henne under morgonen. Fina du!! 

Från aktier tilll human resource management, strax ska jag till skolan och hålla i en muntlig redovisning!

Önskar dig en fin dag!!

Sorry för avsaknaden av uppdateringar förresten!

Jag är varken död, bortrest eller rån-våldtäkt-styckmördad. Jag har bara haft precis tokmycket hela dan. Och varje minut jag haft över har jag ägnat åt min ljudbok. Jag är lite för fast i den nu och prioriterar villigt den osociala headset-världen framför det mesta! 
 
 

Proppmätt

Kom hem vid 20:00-tiden hungrig som en varg. Hur kan det nu vara att efter en middag med lite yogurt & musli och två mackor med kokt ägg kan jag knappt stå, sitta eller ligga?

Min magsäck spelar mig ett spratt

Middag på noll-tid!

Det fick bli en spagetti carbonara ikväll - snabbt, enkelt och rätt gott

 

Christmas-feeling

Pluggpaus

Jag var bara tvungen



Ut och göra ärenden

Försök till variation

Vaknade vid 05:40 så låg och lyssnade på bok ett par timmar. Vid 07:00 var jag såå hungrig men tillslut somnade jag om och sov till 09:30 :)

Day-trip

Sprang även in i en sushi-buffé! 17 bitar senare var jag proppmätt!!

 





 

Dom hade ett sånt där roligt löpandeband. Bara att norpa åt sig de bitar man tycker ser goda ut :)

 

IKEA

Happy moments!






 

Lunch


Getostmackor. Kanske inte världens mest bastanta lunch - men man tager vad man haver :)

 

Shot me!

 
Eller ge mig lite motivation?? 

Godmorgon!

Salut!

Premiär :)

Blev nästan lite nervös - men här kommer en liten fredagshälsning i nytt format :)

Fredag!! :)

Jag ska plugga hela helgen, försöka komma ikapp och bli redo för nästa intensiva vecka. På torsdag åker jag till Sverige och det skulle vara skönt att inte ha ont i magen för att jag "förlorar" tid..

Jag har ansökt om att göra 4/5 final exam redan i dec. Så förutom alla projektarbeten, presentationer och homeworks ska jag vara redo att tenta av 4 kurser inom 3-4 veckor.

Jag längtar efter en vecka eller två ledigt i januari - tid att landa, tid för återhämtning och omladdning. Men det ställer ju stora krav på mig nu!

Men idag är det fredag! Hela helgen, med all den tid det för med sig, ligger framför mig. Känner mig pigg, glad, snygg och utvilad:)



Omväxling förnöjer

Idag ska jag inte äta ett enda ägg! Önskar jag kunde variera frukosten ännu med..

 

Skype med liten älskling!

 

Paella :)

Går det att gissa vad jag lagar?

Oh lord give me some energy

Rubriken skrev jag för ett tag sen men hade ingen fortsättning.
 
När jag kom hem tittade jag på lite humor-youtubeklipp för att muntras upp lite. Men jag måste erkänna att efter det gick jag och la mig på sängen och lyssnade på ljudbok i 2 timmar. Sen insåg jag att jag var tvungen att gå upp (borde plugga). Jag gick ner och köpte en frozen-yoghurt för att fylla på energiförråden - men jag kom lixom inte igång för det... Så jag skrev min rubrik. Och sen gick det ytterligare ett tag. 
 
Öppnade upp mina balkongdörrar och efter det tog jag kontroll. Jag satte på en playlist som tillhör mitt ex. Den (och massa reseminnen) är det enda jag har kvar av honom i mitt liv. Jag har inte lyssnat på den på mer än ett år men jag kände för en ny playlist. Vi har lite samma musisksmak påminnde jag mig - blandat gamla godinga och nya låtar. (Men jag ska medge att det är en hel del låtar jag får svappa förbi Danne!:)) 

Det är lite märkligt.. När jag sökte din den här utbildningen visst jag egentligen att den innehöll en utbytestermin. Men jag kunde inte föreställa mig det. Kunde inte föreställa mig att jag två år senare skulle stå på en balkong och titta ut över Madrid. Att jag under en period faktiskt skulle leva här. 
 
Att en söka till skolan var, om jag minns det rätt, ett sånt där spontant - typiskt Cassandra - beslut. Mycket har förändrats i mitt liv sen den ansökningsdagen.. Men tänk vilken tur att det ändå blev som det blev!
 
Nu ska jag fortsätta lyssna på musik och försöka jobba upp energin som sakta börjar komma tillbaka!
<3 Kram
 
 

Dags för lite yoghurt igen :)

Getost, avokado, granatäpple, honung, finbladig-sallad och grönsaker

Om jag ska äta sallad måste det vara en rolig sallad. Annars är sallad det värsta jag vet :)

Fan!

Kommer få Max 2/10p på tentan. Hur vet jag det? Jo jag lämnade 4 frågor blanka!!

Suck!

Kaos, sorg, tristess och lyckorus

Idag i Madrid har det varit kaos. Det har varit allmän strejk och mycket demostationer. Läget nu kan sammasfattas med: Tårgas, brända bilar och kaos! Det känns mer som huliganer än demonstranter om jag ska vara ärlig!
 
Som framgick av mitt tidigare inlägg har dagen även kantats av lite sorg..

Och tristess! Jag höll på att bli galen ett tag, så frustrerad över att sitta still, så frusterad över mina studier (som jag suttit med hela dagen - men ändå inte varit fokuserat på). Frustrerad över att vara i Madrid - måste röra på mig (inte bara fysisk, utan förflytta mig), komma hem till Astrid & Casse eller göra något annat roligt. Jag har kanske en liiten släng adhd eller nått :)
 
Men så avslutades kvällen i DUR! Hotell på grancan är bokat och en hyrbil väntar på Casimir på flygplatsen. Sen kommer han och hämtar mig när jag landar på onsdagen. Ojoj som jag längtar! 

Ska försöka få till en träff med min in-gifta släkting Tomas som bor i Las Palmas och sen vill jag visa Casimir var min pappa bodde och gick i skolan uppe i bergen :) PERFEKT med bil alltså!! 
 
Nu ska jag försöka uppbåda lite energi att läsa igenom mina anteckningar inför imorgon. 09:00 skriver jag prov. Wish me good luck? :)

Dödsannons

Jag har precis fått se min extra-morfars dödsannons. Den kommer med i lördagens lokaltidning.

Det är alltså på riktigt nu. Förut fanns han fast ändå inte. 
 
Jag kommer antagligen inte kunna vara med på begravningen. Det känns tungt. Begravningar är hemska och jobbiga - men man får ta farväl. 
 
Jag har precis lyssnat på låten som ska spelas i kyrkan och tårarna rinner ner för mina kinder. 

Gud mitt liv är så icke-upphetsande just nu

Sista dagarna har jag pluggat inför midtermen som är imorgon.
 
Förutom att min morfar dog igår, och jag la ner mycket tid på att fundera över livet, har jag mest suttit still och pluggat. Jag läser, räknar, gogglar förklaringar kring financial systems och äter när magen kurrar. Ja ni kan ju se genom att titta tillbaka på bloggens senaste dagar att mina måltider har varit dagens höjdpunk. TRAGISKT! 
 
Det mest exciting thing jag gjort är att "hoppat över" lektioner. 
Behöver lite äventyr snart annars finns det en risk att jag blir galen =/
 
Fast jag ska erkänna - pankisarna var sjuukt goda!! Inte mycket som står upp mot nygräddade pankakor med bär & vaniljglass :)
 
 

Mellis!

Elak pojkvän

Under eftermiddagen har jag fått 3 fina bilder på när han är ute och rattar först pappas båt och sedan vår båt.

Jag har flera gånger berättar hur lyckligt lottad han är och hur tråkigt det är att sitta inlåst med studier inför morgondagens midterm..

Nu kom den här bilden, visst är han lite elak??

 

Soppa idag igen

Varierar mig lite: igår åt jag svenska dinkel-frökusar till. Idag blir det knäcke. Omväxling förnöjer?

Fastnade vid en artikel i DN

Artikeln var så snävt vinklat.  Ändamålet var att beskriva att unga inte kommer ha råd med lägenhet i Stockholm. Lösningen på detta skulle vara att ha marknadshyror och ha kvar ett (idiotiskt) system som vi har idag.

 

I dagsläget får du inte dra av dina räntekostnader utan bara avgiften till föreningen när du hyr ut din lägenhet. Jag undrar: på vilket sett speglar det en marknadshyra?

 

Däremot tycker jag inte att man ska få räkna in sina amorteringar. Men självklart räntor!!


Ex: I dagsläget om du hyr ut en liten lgh i Sthlm så kanske du har runt 7000 -7 500 kr i avg per månad. Enligt lagen ska du hyra ut den för typ 5500-6000 kr. Du ska alltså "gå back" (för att någon annan ska ha råd?)

 

Alternativet är att du försöker täcka dina egna kostnader genom att faktiskt begära den avgift (förenings- + räntor) du betalar. Då får du i din deklaration dra bort avgiften till föreningen men inte dina räntekostnader. Om du har en låg avgift till föreningen deklarerar du alltså en stor vinst varje månad - skattegrundande - vilken egentligen representerar dina räntekostnader. Här kommer du alltså också gå back eftersom du kommer skatta på denna påstådda vinst. 

 

Och sen har hyresgästen dessutom rätt att kräva tillbaka dig på pengarna. Trots kontrakt och att denna var helt med på den "dyra" summan...

 

Lösningen skulle alltså vara att lägga på X atal tusenlappar, som kan täcka upp skatten du kommer få betala. Och hur bra blev det då?

- Personen som hyr ut kan alltså antingen välja att gå back eller ta mycket mer betalt än vad som representerar dennes kostnader. Inte för att personen får dessa tusenlappar själv (för dom får staten!), utan bara för att täcka skatten så denne kan gå plus - noll / ev + 10% för förslitning…

 

Jag önskar också att bruksvärdesystemet kunde fungera - att det kunde fungera som enligt sitt syfte -> Vara ett korttidsboende; så att unga kan flytta hemifrån och äldre kan flytta till hyresrätt = sälja sin bostadsrätt och på så sätt frigöra sitt bundna kapital och kunna spendera dessa. (Konsumtion upp = microekonomiskt -> growth!) 

 

Vid senare tillfälle går jag gärna in i en diskussion om hur/varför inte bruksvärdesystemet fungerar. Men jag nöjer mig med detta för idag :)

Jag och grabbarna Boyce Avenue pluggar och funderar på livet. Eller rättare sagt; jag pluggar & funderar medan grabbarna underhåller mina öron

 
 

Unnar mig

Värmer kropp och själ med en snäll soppa

Livet

Nästan oavbrutet kantat av sjukdom, smärta och död. Sorg, saknad och besvikelse.

Prövningar av olika slag. Jag ska inte ens gå in på hur sjukt skrämd jag kan bli av det där "livet" som bara kan tuffa på utan att man kan ha nån kontroll.

Och samtidigt finns där emellan lycka, kärlek och vackra stunder. Jag kommer aldrig förstå mig på detta! 

Fick precis 2 bilder från Steget. Casse och Agge är ute och inhalerar livets vackra. Önskar jag var där!


John Black har svept fram igen

Imorse gick min andra morfar bort. Han har varit svårt sjuk i alzheimers och idag somnade han in 08:10. Det kom inte helt oväntat, men man kan fan aldrig vara förbered! 
 
Jag fick samtalet kvart nio och sen dess har jag tänk, funderat och sörjt honom. Jag har så många fina minnen.. Allra mest tänker jag på vintern vi bodde i samma hus som dem och jag sprang emellan. Jag minns också alla timmarna i hans snickebod (där var jag när jag inte var i mormors sybod). Våra spontana middagar - bara jag, mormor & morfar, när jag bodde i Norrköping och brukade gå förbi dom om jag var i närheten.

Fina fina Janne! 

Du lämnar en stor saknad hos många!
 
<3
 
Min kärlek, tankar och styrka skickar jag till Marie. Jag önskar verkligen att jag kunde finnas hos dig fysiskt! Tänker på dig! 

Taco idag igen

Charmigt det där med att hunnit "laga" och satt i sig middagen inom 20 minuter från att jag kom hem,
 
Nu då? 

Dags att boka julbord!?

Matbloggar (Matbodar som det tidigare stod var självklart due to autokorrekt!)

Kickade igång dagen med en vettig frukost (jag tror jag är supernyttig bara för att jag äter en halv grapefrukt - med honung)

Nu väntar "monsterdagen i skolan"
4 Classes med 10 min emellan + 2 Tim lunch där jag ska göra klart en homework.

Insåg precis att jag glömde matlådan, men men.. Det ska inte få förstöra min dag!

Säger som Andrea sa när hon kickade igång mig i morse, "upp och rocka dagen!?"

Yes - let's rock!!

En liten tjuvkik i min lägenhet i Madrid

Välkommen att kika in i min lägenhet här i Madrid.
 
En ELLE pryder mina väggar som substitut för tavlor :)





 

Ny dag - nya möjligheter, inte sant?

Tiden går fort när man har roligt

1 timme och en kvart med pappa på skype! Tiden flög! Nu ska jag ringa och säga godnatt till prinsen. 

Jag som skulle komma i säng tidigt :)

Solsidan <3

Bor man i Spanien får man vänta en timme. Men den som väntar på något gott.. Underbar serie! 

Middag

Fredagsmys - på en söndag :)

Med "svensk" tacokrydda. Min blogg blir ingen "Om du bor utomland kan du göra din egen tacokrydda blaa bla" .. I min blogg importerar vi!

 

Smakade gott och räcker till en matlåda :)

Tänk att det alltid finns så många andra saker att göra när man ska plugga

Färga ögonbrynen till exempel.. Inte för att dom blev särskilt mörka?! :/

Framtiden är vår!

 
Med dig vid min sida klarar jag allt!
Jag älskar dig <3

Krisförhandlingar på SAS

Inget nytt under solen men jag tenderar att läsa dessa artiklar lite extra nog nu när min andra hälft håller på att utbilda sig till pilot.. Denna artikel berättar att SAS hårda sparplan är klar..
 
 
Som vanligt trycker du på bilden om du är intresserad av att läsa artikeln!

Grattis PAPPA <3

Idag är det farsdag och vill jag egentligen vara hemma och uppvakta min pappa. Bjuda hem honom på en riktigt god söndags-middag eller ut på restaurang! 

Min pappa har spelat en väldigt viktig roll i mitt liv. Även om jag bröt mig loss tidigt så har han varit viktig och han har funnits för mig när jag behövt honom. När jag var liten sa Marie (hans sambo sen 15 år) att "Han skulle försöka ta ner månen till dig, om du verkligen bad honom". (Ja ni förstår att det blev viktigt att bryta sig loss?)
 
Min pappas starka känslor för mig, hans engagemang och uppoffringar har verkligen gett oss ett särskilt band. När jag var mindre kunde jag känna en "Det är pappa och jag mot världen" känsla. Även om jag idag är väldigt  självständig så har han en särskild plats i mitt hjärta! Tack för att du finns Pappa!! 
 



 

Godmorgon!

 
Idag ska jag make-up för det totala missalyckandet på plugg-helgs-fronten igår. Tempot idag kommer blir: ÖS 

Hörs senare, min em-aktivitet är eg IKEA men vi får se om jag känner att jag hinner åka iväg :)


Bio!

Jag är så sjukt överjobbig just nu. Applicerade allt möjligt från filmen på mitt eget liv även om det inte alls fanns några samband. Filmen har väckt saknad och längtan till en lycklig vardag med kärlek och tvåsamhet. Filmen fick mig också att tänka på konsekvenser av val. Berörande citat,"It´s easy to make mistakes, the hardest thing is to live with them" men det är ju helt taget ur sitt sammanhang och inte alls en rädsla som känns aktuell nu. Jag är helt enkelt bara överjobbigt analyserande och lite blue.
 
Nästa år kommer bli ett helt fantastiskt år för mig. Det pekar i alla fall mot det. Jag förstår att det är därför jag vill dra tiden framåt men jag vill försöka njuta av nuet också!
 
Nu väntar en bok & sängen!
Sov så gott
 

Min lilla familj

Inte bara jag som saknar, det är visst fler som lider lite av att jag är här i Madrid. Mina älsklingar <3

Lördagsgodis

Nov. 10, 2012

Lördag

Jag har en lugn (slö) lördag här i Madrid. Har städat undan efter mina gäster, lagat mat, pluggat (lite) och sett på svensk play-tv. 

Ikväll blir det bio :)

Det var länge sen :)

Unnar mig lite fredags-gott! Mumms

Feedback

 
Feedback - 8 Fel nästan alla gör (Tryck på bilden för att läsa artikeln)

Öppna upp ditt fönster

Antar att vi har lite olika väder, Sverige och Spanien, just nu...

Cost leadership eller Differentiering

Hej vänner!

Jag har precis lagt 1,5 timme på att svara på en offert. Kan m.ao verkligen konstatera att standardisering = efficiency! (Men jo - jag har en mall jag använder mig av men på något jäkla vänster lyckades det ta sån tid ändå)
 
Personligt kostar pengar. Men sen är frågan vilken strategi man vill ha, är det verkligen cost leadership eller är det differentiering. 

Casse skulle nog vilja ha cost leadership, haha. Men jag tror tyvärr att vi är i en branch som kräver differentiering. Eller kräver och kräver, men jag tror det är den bästa strategin för oss. Och enligt de bättre vetande så kan man tydligen inte kombinera dom båda - det är typ bara IKEA och eventuellt ZARA som lyckats med det. 

Champagneglas - check!

Lunch

Spansk variant

Berry-boostar upp energiförrådet lite

En lektion avklarad imorse och nu är det hard core plugg inför mitt prov kl 14:15

Jag var lite svårstartad imorse (07:15) men när jag väl varit uppe ett tag och fått i mig kaffe kom jag verkligen igång. Pigg och glad och motiverad för en lång dag studier!

Håll tummarna för mig vid två-tiden!
Kram

Don't let what you cannot do keep you from doing that which you actually can do.Simply give it your best try every day& prepare to be amazed

 

Godnatt!

Har haft ett väldigt givande samtal med Casse över Skype. Jag har mest gjort fula miner (ser så sjukt kul ut på Skype) och fnittrat. Så sexig - not!

Skickar med två stillbilder så kanske Du också får dig ett skratt. Jag påminner om ET på ena bilden (eller ev ett cancersjukt barn, men ET låter trevligare) :)



Home is whenever I´m with you

Livet i Madrid är som livet är mest. Jag hade ju även innan två hem; och mitt liv ser egentligen ut som det gör mest oavsett i vilket hem jag befinner mig. 
 
Jag pluggar, jobbar deltid, har tre styrelseförtroenden varav ett är som kassör vilket tar en del tid och sen är jag livsnjutare vilket innebär att jag försöker prioritera fram fritid och RESOR.

Jag måste erkänna att hemma är det så mycket annat roligt som lockar så det är faktiskt enklare att koncentrera sig här :)
 
Men skulle jag välja skulle jag leva parallellt med min kärlek. Med honom kan jag bolla, få perspektiv och ta snabba beslut (eller inte så snabba om du skulle fråga Casimir :)). Vi gör det fortfarande - flera gånger per dag på what´s app - men ja det är ju en annan sak live. Sen är det det där med att vara på distans och inte kunna ta del av livet; som idag när han faktiskt flög sin första EK (Ensamflygning). Självklart hade jag velat vara där och få dela den upplevelsen med honom. Som han själv skrev strax efter; Om du varit här hade vi firat med Champagne ikväll!
 
Men jag är rätt tillfreds. Måste faktisk säga det, till min förvåning, så är jag lugn, trygg och nöjd med tillvaron i Madrid. Dock så har "Hem" i bemärkelsen en fysisk plats fått en helt ny betydelse för mig. Home is whenever I´m with you!

Livet i Madrid 2

Det är regnigt, men det är ett varmt regn, även om det egentligen är kallt och grått. Låter konstigt - men så är det.
 
Efter middagen tog jag en värmande dusch och hade musiken på i bakgrunden. Lisa Ekdahl sjöng om att öppna upp sitt fönster och jag fick en oemotståndlig önskan av att vakna upp någonstans där man öppnar upp sitt fönster, blundar, andas in morgonens friska luft och känner solen värma på nästippen. 

Jag såg ett sommar-sverige framför mig men jag insåg snabbt att värmen & solen var som helst skulle fungera (Casse kanske inte är så tokig som vill flytta till varmare breddgrader?). Tur att vi snart ska till Grankan. Får komma ihåg att njuta när jag är där..... Tänkte också på vad min kompis Hanna skrev på fb i förrgår; att hon tittade sig i spegeln och blev bländad för att hon var så blek. Min bleka lekamen kommer nog också må bra av lite sol :)
 
Nu har jag chattat lite med mitt bollplank Andrea. Utan att veta av hade vi på två minuter satt fingret på - och gett våra två situationer perspektiv - och sen snabbt börjat jobba på en ny målbild. Bra att ha sånna vänner. Imorgon bitti fortsätter vi peppa varandra! :)
 
 

Livet i Madrid

Sysselsätter mig (icke frivilligt) med studier; det är mitt i terminen och massa case, reports och exams ongoing/upcoming. Försöker planerar in lite aktiviteter också. 

På fredag har jag bjudit hem lite skandinaver till mig på middag. Vi blir en härlig skara svenskar, finska och norskor! :)
 

Stolt, imponerad och lite orolig :)

Nu har min älskling flygit själv för första gången! 

Fatta, han har flygit runt helt ensam. Sjukt! 

Jag är glad, imponerad och stolt. Önskar jag var hemma och kunde varit med när ni klippte slipsen! 

Du får i alla fall en stor high-five över internet!
 


Steg för steg närmar han sig dagen då han får flyga den här maskinen! 
På bilden ovan åkte (friåkte) vi bara med som glassiga-lyxlirare :)

Myser med minnen

Fick för mig att hämta lite energi från min blogg, skrollade snabbt och utan att reflektera så mycket tillbaka till 2006. Hittade ett inlägg som hade rubriken "Jag är en lycklig tjej" och titta vad som kom upp: 
 

Jag är en lycklig tjej =)

Publicerad 2006-03-30 21:57:03 i Allmänt,

Jag har en ny bebis som heter Astrid 
Hon är en blandning av Jack-Russel och Tax och ska bli en väldigt duktig jakthund när hon blir stooooor ;D  Hon har lite av Bogart's sinne men är en ung och pigg liten tös som nog kommer storm trivas här hemma hos mej. 

Jag är väldigt glad över mitt lilla hjärta.. HON ÄR SÅ UNDERBART SÖT 



Hade min fucking mobil funkat som den ska hade jag kunnat ladda upp lite bilder på henne, men de kommer... För hoppningsvis får de flesta av er träffa henne In Real Life , och tro mej; Ni kommer älska henne!

OBS : det var itne jag som valde namn! =/  
ASTRID lix?  =/   men hon är redan 10 månader så går inte att byta.. SUCK ;D
 
--------
Haha, tänk att jag redan då visste hur mycket jag skulle älska den lilla tösen? 

 
 
.. sen är hon väldigt mysig att ha tillhands om man är sjuk :)

Förtydligande

Jag kom precis på att jag glömde bort att göra ett förtydligande kring mitt inlägg om växthuset och vinrankan. 

Jag har självklart inte dödat vinrankan och jag har inte varit sur på Casse. Det var bara mitt sätt, med min låga humor, att berätta att jag tagit ett ryck inne i vårt växthus och tog bort mina tomater och klippte ner vinrankan inför vintern :)
 
Hoppas (antar?) att det missförstods rätt? :)
 
 

Väder

Igår frågade jag taxichauffören hur varmt det var ute, han vänder sig förskräckt om och berättar att jag borde säga frio (kallt). Sen tjatade han nästan hål i huvudet på mig om hur kallt det är och när vi gick ut för att hämta min väska höjer han uppgivet armarna, frustar och säger "Känner du hur kallt det är?!?"

Det var 9 grader. Så visst inte är det varmt men såå kallt är det inte :)

Idag hälsade min portvakt på mig genom att säga "Godmorgon, idag är det väldigt kallt"

Spanjorerna är gnälliga :)

Äntligen på backen

Sitter fortfarande i planet men nu har jag äntligen landat! Har tyvärr inte pluggat särskilt mycket utan mest lyssnat på bok och gått igenom mobilens bilder :)

 

Nu är jag så glad att det blir taxi hem. Sen blir det sängen.

 

Medger att det är lite häftigt att jag är i Madrid igen - dela dagarna mellan två världar sådär! :)

 

Sov gott!

Förseningar

När planet är försenat underlättar det att ha en flygintresserad pojkvän :)

Vi visste självklart om förseningen redan när vi var påväg mot Skavsta - så vi shoppade lite Max för takeaway och åkte till utkiksplatsen. Sen satt vi där och lyssnade på tornet och flygplanen som landade på Casses flygradio (ja han har en sån :P )

Nu är jag på planet. Väntar på att få taxa iväg. Vi är just nu 50 minuter sena och har alltså inte stängt dörrarna och börjat taxa än. Tur att min generösa pappa redan försett mig med taxi pengar - så jag kommer hem snabbt och smidigt när jag väl landar!

Hörs från Madrid!
Kram

Sjukt opepp

Inte ett dugg sugen på att hoppa på det där planet. Känner redan in känslan av blaskiga, kalla, långtråkiga Madrid. Fel inställning :)

Jag ska ju tänka att det ska bli kul att få åka iväg igen - på ännu ett äventyr. Tänka på alla stunder jag varit så effektiv och fått så mycket gjort i Madrid.
Och tänka att tiden tickar ner för varje dag som går.

Upp på hästen igen alltså!

En stor bit äppelpaj, tack! :)

Mumms!!

Packar väskan

.. Funderar på att packa ner ett paket med sjukt goda pepparkakor oxå. Men jag tvekar lite; för jag ska ju faktiskt vara beach-redo om mindre än en månad :)

Vemodigt

Ja idag känns det allt lite vemodigt.. Idag ska jag styra kosan tillbaka till Madrid!






Förmiddagspromenix :)

Middag

Jordärtskockssoppa med räkor, tomat & tryffelolja

Lågtempad entrecote med mandelpotatispuré och bea

Ost, kex och film







 

 

Snopet!

Det blev ingen flygtur. Det ena tändstiftet var trasigt så vi ville inte lyfta, så det blev bara lite taxande och snack med tornet :)

Eftersom vi fick tid över, och ändå åkt in till Norrköping, passade vi på att åka ner på stan och äta tårta på Östgöta fastighetsmäklare hos Casses kompis som fyller år idag. Sen blev det lite shopping :)

Nu ska vi hem och laga middag!

Nov. 05, 2012

Nu ska vi upp och flyga

Borde ju inte säga så - men lite nervös är jag allt :)

Lunch

Svamppasta med färsk persilja, parmesan och tryffelolja från Morgenster i Sydafrika :)

Nu vilar vi lite i soffan med helgens expressen med bilagor. Om en timme ska vi ut och flyga!

 

 

Svampjakt

 

 

Årsdag

idag firar vi 1 år med ring på finget :)

Vi har inte planerat något särskilt men vi har bestämt att inte jobba/plugga utan ägna dagen åt varandra.

Vi började morgonen med en lugn frukost sen gick vi ut på svampjakt. Efter mycket om och men har vi nu hittat lite svamp - på Willys :)

Söndag

Söndagen spenderades mest hemma på hotellet. Min fina kompis Emma & hennes Jonte kom förbi och visade upp sin (idag!) 2 månader gamla Liam! Han är ett riktigt charmtroll, och snällare bebis får man leta efter :)

Vid 16:00 bjöd mamma, oss, Tjoff och Fille på söndagsmiddag hemma hos oss. Skagen & löjrom till förrätt, porterstek till varmrätt och äppelsorbet till dessert.

Kvällen avslutades i Tjoffes soffa framför filmen project X - sådär bra men "det var sjukt mkt bröst" som grabbarna sa :)

Middag i Lördags

Middagen avslutades lite spontant med en utgång inne i Norrköping. Lyckliga vi fick skjuss både dit & hem :)

Tilltugg

Skagentoast, löjromstoast, Skagens-crustader och råraka med löjrom :) Finns bara en passande beskrivning: FANTASTISKT
 
 

Middag :)

Ledsen att alla tidigare bilder hamnat upp-och-ner. Iphoneappen funkar inte, och mitt tekniska jag fattar nada! :)

 
 


Lägg märke till den mysiga pumpan jag hittade idag på Willys :)
 

Sen lunch





Vinlunch, det är ju ändå lördag :)

Blev arg på Casse

... och hämnades genom att döda hans 100 år gamla vinranka
 

Vårt kylskåp

När Casse handlar/förbereder inför min ankomst fyller han kylen såhär. Allt man behöver för att leva, eller? :)

Jag är iaf sjukt nöjd, för på bänken brevid kylskåpet stod en flaska av årets glögg. Vi ska nog inviga den ikväll - Mummms! 
 



Bilden togs i torsdags. Sedan dess har jag varit på lanthandeln och fyllt på kylskåpet lite. 

Helgfrukost :)






Enjoy this moment, this moment is your life!

God morgon!

Vi har sovit i båthuset inatt. Som namnet antyder är det en lägenhet ovanpå ett båthus. Tyvärr valde ett gäng sjöfåglar att också sova i båthuset. Astrid har varit vaken HELA natten, sprungit runt och sniffat och gnällt som en tok. Så jag har också varit vaken HELA natten och Casse fick en rätt splittrad sömn.

Jag fick en timme nu på morgonen - får se hur länge jag kan leva på den. Ska hälla i mig kaffe nu:)

Casse är inne i Norrköping och skriver flygprov, vi får hålla tummarna att det går vägen trots sömnbrist!

Nöjd tjej!

Har avnjutit en så härlig middag. Ett bättre glas Champagne och ostron till förrätt i baren (ni som känner mig vet hur svag jag är för ostron) och sen en god röding till varmrätt.

Nu sitter jag redo för bio i ett vip-extra brett säte :) lyxtorsdag!!

 

Ego-kick flygtur

Flygstuarden smålog och nästan skrattade till lite åt mig när jag beställde mitt kaffe på spanska. "Fan så dålig är jag inte" tänkte jag snabbt.

När jag fått mitt kaffe och han säger "you wanna have my number you just call the bell" och pekar på knappen ovanför mig i taket, inser jag hur ouppmärksam jag är. Haha var ett tag sen jag var i gamet - men lite kul var det ju allt :)

Är Casse en pedofil?

Ja det trodde nog folk förra helgen när jag spatserade i parken Retiro sminkad som en tiger.

(Ser inte klok ut, men jag bjuder på det:))

Påväg till Sverige

Flyger med lockat hår, svart klänning och röda naglar! Man ska flyga m stil, iaf om middag och Bond väntar i andra änden :)

Snart dags att kliva på planet. Inga meddelade förseningar så jag lyfter förhoppningsvis på utsatt tid.

Om 3,5 timmar sätter jag ner fötterna på svensk mark! :)

Nu gör jag ett tappert försök att rädda mina byxor

Funkar det inte får dom följa med hem till mamma :)

God Morgon! :)

Min kropp tackade mig som hjärtligast imorse för att jag var så snäll att ta med den på ett sunt träningspass igår. Min kropp vill nog inte vara sund :/ Jag vaknade förväntansfull inför en ny dag, skulle snabbt svinga mig upp från sängen när jag till min förvåning insåg att det inte gick :)
 
Så ja, jag kunde knappt ta mig upp ur sängen, en förkylning har bosatt sig i min hals och näsa, men livet är för jäkla bra ändå!! :)
 
Jag har en rolig helg på ingång!
 
Nu ska jag plugga. Sen måsta jag iväg snabbt och göra lite äreenden.
Vid lunch åker jag till Madrids flygplats. Ikväll väntar middag med min kärlek på en nyöppnad restaurang och sen ska vi se Bond filmen. 

Efter det kommer den roliga aktiviteten avlösa den andra. (Ja jag ska jobba lite på kontoret imorgon och sen plugga men eftersom Casse förhoppningsvis kommer sitta där samtidigt, Astrid kommer snusa brevid mitt skrivbord och dagen kommer avlösas med en mysig lunch så längtar jag t.om till det :))
 
Btw, Idag är det en ny månad! Ny månad med nya möjligheter.. 

Ha en underbar torsdag mina vänner!

Fröken. Björde

Impulsiv är mitt förnamn o spontan mitt efternamn.

RSS 2.0