Party Party

Nu åker vi till stockholm. Ciaaao!

DC++

Lägger ut en bild på begäran

hjälp

Inga målare som läser min blogg? halllåå alla målare, var är ni? hjälp. tack, snälla, pussipuss alla målare, smööör smööör, löööv, puss, please!

hjälp?

Nu har jag försökt få hit en gammal kompis som är målare i snart tre veckor - utan resultat... På måndag börjar jag jobba, och då vet jag ju hur det går med alla sånna planer. Hur som, jag behöver hjälp! Jag har ett ex som har en målerifirma, och som lovat mig hjälpa mig med all min målning o dylikt, men eftersom jag börjat på ny kula med en ny kille är ju inte det längre aktuellt.. Skulle aldrig utsätta D för sånt.. Men till saken, måla kan jag - det har min målar väninna lärt mig - men hur tar jag på bästa sätt bort border?? Jag vill att slutresultatet ska bli perfekt - så därför måste borden bort HELT, det får inte bli något lim eller märken kvar..!! Hur går jag till väga? någon som vet?? tacksam för svar

när min pojkvän lagar mat går vi till Athena

Igår åt jag något av det godaste jag har ätit i hela mitt liv! råstekt potatis i vitlökssky. det var sjuukt gott.. Lammet som var till (elelr tja det var väl tvärtom, men any way) var inte i samma klass - men gott ändå..

Idag ska jag träna. men min kropp spelar mig tyvärr ett spratt.. den låtsas vara sjuk, fast den inte är det... Den försöker.. Huvudet är med på det hela, och gör livet besvärligt för mig - huvudvärk med stort värk -
Men vad jag märkte förr, när jag hade migrän, var att något som hjälpte var att just träna.. Fast man inte ville ngt annat än att dra täcket över huvudet och dö - så var det helt enkelt bäst att gå ut och röra på sig eller helst - träna skiten ur sig. Så det är vad jag tänker göra idag. försöka iaf.

Body pump 18.30 here I come. fuck you huvudvärk och fantom-smärta

köttfärsspett

Ikväll ska D laga mat. Det bestämde vi igår. Men, låt säga såhär, jag har förberett en reservplan.. Risken är nog inte att han medvetet bangar, utan snarare att han helt enkelt glömmer bort det.. Blir det så, ska jag laga köttfärsspett. Dom blir riktigt goda och det går rätt snabbt att laga.. Därför ska min blogg få ta en annan vändning nu - för jag tänkte nämligen publicera recepetet på dem.. ciaao =)

(4 portioner) ugn: 225grader
600 g nötfärs
0,5 dl grädde
1 ägg
salt och peppar
1 msk dijonsenap
2 msk kapris
8 st minisquash (eller en stor)
8 st mini auberginer (eller samma här - en stor)
2 tsk blandade (torkade) örter (oregano, basilika och rosmarin)
olivolja

1dl créme fraiche
1msk grön pesto

Skiva squash och auburgin och lägg på en plåt. strö på örterna och olivolja och sätt in i ugnen.
Blanda nörfärs, grädde, ägg, senap, kapris, salt och peppar i en skål. forma färsen till biffar och trä upp på spett. Bryn i en stekpanna ca 5 min per sida.
Blanda créme fraiche och pesto.
Servera spetten och de rostade grönsakerna med en klick pestocréme.
Låt smaka :D

helgen som gått

Oj oj, har kommit av mig i bloggandet.. Helgen har varit kalas iaf! Det blev utgång i fredags och jag är hel nöjd.  Middag hemma hos mig. Kaffe och drink på pappa grappa. Lite drinkar och mingel på Hugo och sen avslut på palace. Både jag och D hade så kul att vå båda glömde bort morgondagen. Ingen av oss var alltså körklara när vi vaknade. Woops. Vi som ville åka till nyköping. Vi fick alltså packa rullväskan och knalla ner till buss-stationen. Väl i nyköping insåg vi att det var det bästa vi kunde valt att göra "dagen efter". Vi hade en mysig lördag och söndag och bodde självklart på vårt favorit hotell. Ska passa på att göra lite reklam för dom - för dom är helt otroliga. HUR trevliga som hellst. Kanon service. Fin relax. gratis kvällsbufé med både mat och plock så som exotisk frukt, ost och kex. så ska ni övernatta i nyköping ska ni absolut göra det på Clarion Collection Hotel Kompaniet. När vi kom hem fick vi skåla i champagne. jag fick jobbet jag ville ha ! ! hurra och grattis till mig själv.

Även denna vecka har jag tänkt försöka träna och äta rätt. Det började bra igår med långprommenad och träningspass. Men idag har det gått utför. Känner mig krasslig så jag har inte gjort många knop.  Vi ska till mamma på middag ikväll - så jag får väl helt enkelt sätta mitt hopp på att hon iaf bjuder på ngt nyttig.

rubrik

Onsdag. Idag är det onsdag. Nu är det dessutom onsdag KVÄLL. imorgon är det torsdag. torsdag! Vissa veckor betyder det är då är det helg! då festar man eller gör annat bus på torsdagskvällen - eftersom man vet att det bara är en riktig vardag kvar innan helg, och att man med andra ord orkar prestera bra även om man sovit dåligt och är lite bakis. Men för att komma tillbaka - sen efter torsdagen - är det alltså helg..! Då är ännu en vecka typ slut. Vart jag vill komma är att det redan är Onsdag.. alldeles snart helg alltså.. Veckan har gått så rasande fort.

Veckans tema har varit -
*motion/träning 
*peppa och motivera mig själv inför föregående
*laga mat (ska verkligen försöka laga mat istället för att gå ut och äta eller hämta hem mat, dessutom är utbudet av take-away så ytte pytte litet här i norpan)
* och vara mer social mot mina vänner. (kan erkänna att jag inte gjort lika stora framsteg på denna punkt, som på de andra. på ngt lustigt vänster så räcker tiden helt enkelt inte till..)

Bra vecka tycker jag. Jag hade vissa riktlinjer (de ovan) och jag har för en gång skull låtit tanke bli till handling.

. . .

Äntligen är dagen över.. Låter som om jag haft världens sämsta dag, så är det inte, den har faktiskt varit rätt trevlig. Men pjuhh, krävande.. D vill gå på bio, men jag är som sagt helt slut.. Jag hoppas jag kan få honom på andra tankar. Mindre krävande tankar. typ SOVA. puss och godnatt (hoppas jag)

arbetsmyra

Ett Två Tre Fyyyyra, Jag är en partymyra kan slänga sig i väggen. Idag är jag en arbetsmyra..
Idag har vi städdag i min fastighet, och jag är inte den som lämnar andra i skiten, så nu är det på med plasthandskarna, krattan i högsta hugg och städning på hög nivå som gäller.

slut som artist

hemma i säkerhet. Blev ingen sen natt... men det är bra det, för i morgon ska jag vara pigg och glad och bege mig upp till sthlm och gå på kräftskiva.. Då ska humöret vara på topp! Då ska jag snappsa och sjunga snappsvisor. äta kräftor för allt jag är värd och le och skratta som om det var min sista dag. skål för det!

Svull och mys dag

Idag har jag haft en svulla och mysa dag.. Jag har sovit länge.. Läst bok. Sett på tråkiga serier. Bytt ut alla måltider mot skräp, sm tex. flera glassar, massa choklad och en påse bilar. Jag har gjort en ansiktsmask och filat fötterna.

ps. Ikväll ska jag ut.. så varning på stan :) ds.
ps2. J: jag lägger in min stilmall som en kommentar på detta inlägg. ds.

hemma, trött och proppmätt

Jag kom precis innanför dörren hemma och jag är sådär efter-maten-trött... En säng har aldrig sett så inbjudande ut som min gör nu.. men att gå och lägga sig mitt på dan är inte okej, speciellt inte då jag inte ens haft en ansträngande dag. Det är inte ens okej för en lat-mask som jag.

....

dagens agenda; snart lunch - sen viktigt möte - sen tid hos tandläkaren - sen äta KRÄFTOR
Ska fösöka hinna; köpa "kräftskive-saker", motionera, följa med D till ikea, laga mat..

Dagarna går. Jag har alltid ngt jag måste eller iaf borde göra.. Så mkt allvar.. Det är en trygghet - men ibland vill jag bara släppa allt, göra roliga saker, rymma.. Bli några år yngre.
Det känns som om jag gått in i någon mellan period.. Åren mellan 20-25.. Mellan 14-19 hände det så mkt hela tiden, mycket (allt) var nytt. SPÄNNANDE.. Nu känns det som om det avtagit - för visst kan man resa - hitta på mkt kul - utvecklas - men ändå inte på samma sätt.. Det är inte lika spännande längre,man är så mkt säkrare och världsvan nu.. Har redan uplevt en variant av det nya någon gång innan., Jag tror att nästa roliga/spännande period börjar någon gång efter 25. Då börjar man tröttna på allt stoj. Man har förhoppningsvis lite säkrare ekonomi, kanske köper större / bättre boende - kanske hus - och så småningom kanske även skaffar barn..

Men missförstå mig rätt. Jag har roligt och jag är lycklig!! Jag är kanske t.o.m mer lycklig än jag var förr.. Jag beklagar bara att det är så många år kvar innan allt börjar bli främmande igen.. Innan jag kliver in i nästa epok. Når fram till nästa milstolpe

Trevlig gårdag

Roade mig i Norrköping igår. Sällskapet var det som gjorde kvällen trevlig - för i övrigt hade inte Norrköping så mkt att bjuda på om jag ska vara ärlig. Vi började med ett glas champagne hemma hos Danne, mkt trevligt. Första drinken i nya lägenheten.. Middag åt vi på Carl Johan. Det var inte en männsika där förutom vi, ägaren och en servitris (och antagligen en kock oxå - men eftersom vi inte såg skymten av ägaren under den tid maten tillagades kan inte möjligheten att han även fungerar som kock utslutas) Det må va så att det kanske inte går så bra för carl johan. Men hallå? Mer än ett sällskap är väl ändå rimligt, även en tisdag?
Medan vi följde Anna och peter en bit på vägen, passerade vi delhi - där vi passade på att mellanlanda för en drink.. Som vanligt på Delhi satt det några vid black jack maskinerna och några vid några bord intill hörnen, men mer än så var det inte.. Efter detta sa vi hej då till Calle och började vår lilla prommenad hemmåt.. Hem kom vi, men förs efter ett stop på palace.. En flaska mosserande senare kunde vi konstatera att tisdagar inte är norrköpings dag helt enkelt.

Men jag tackar kvällens sällskap - för ni gjorde kvällen till en mkt trevlig kväll
och GRATTIS än en gång Calle.

. . .

D - Imorgon lagar vi mat i min lägenhet.. (övertänd)
C - hm.. hjärtat.. det går ju inte.. va ska vi laga den i menar du?
D - Jag fick ju en stekpanna av dej juh!
C - Vi ska ju laga lax, i ugn

Marie: Ja Daniel, det är lite svårt med kryddor och sådär oxå.. det är inte så praktiskt

D - (besviken) hm.. Joo, mm.. jag har ju inget att sitta på än heller..

Pojken va på banken och skrev på papprerna till lägenheten idag.
Nu börjar tiden jag bävat för - att båda har en varsin lägenhet... Jag är ju inte dum - så jag vet ju att vi kommer vara med varandra varje dag - och att det då finns en risk att vi är mer i den ena eller den andra. Men vi har kommit fram till en ganska bra - rättvis - lösning.. "skilsmässo-barns-lösningen". vi ska leva som skilsmässobarn! Man får bortse från den negativa klangen uttrycket omedelbart får - för det är en väldigt bra lösning.
- Jag tar jämna, du får ha ojämna

. . .

Vad i??? ! Jag har precis blivit attakerad av hagel! HAGEL! stora - ovanligt stora - och hårda små isklumpar. va var det för datum igen? jo, tredje september. vilket land var jag i nu igen, jo sverige. 
Det är kanske det sistnämnda som är förklaringen till hur hagel kan orsaka kallabalik i början på september.. Hundar blev rädda - Alla som var ute blev dyngsura och "stuckna" av de flygande isklumparna - larmet gick på flera parkerade bilar m.m. KALLABALIK! 

Känner ett smått hat mot sveriges klimat just nu.. Jag är dyngsur. kläderna är blöta. håret är blött. jag fryser om fötterna..

Fröken. Björde

Impulsiv är mitt förnamn o spontan mitt efternamn.

RSS 2.0