Tomten kom tidigt i år!

Jag tror att jag redan nu kan utnämna årets bästa julklapp. Min moster och hennes man som har en byggfirma ska nämligen hjälpa mig riva väggen och gamla köket. Jag får det i julklapp av dem och de kommer redan nu på fredag, är det inte underbart?! Jag är så glad och lycklig, hade jag inte feber skulle jag skutta runt :)

Nu kickar projektet "renoveringskaos" igång - Tjooho


Ångest, lugn, förväntan, bävan, glädje - om vartannat :) Men just NU är det mest positiva känslor

Nu har jag varit uppe och mätt i min lägenhet igen. Förra ägarna tömde lägenheten på sista lådan medan jag var där och det var en helt annan känsla när lägenheten var tom. Mitt nya hem...

Snälla säljaren Max försåg mig med en nyckel redan nu så jag kan komma och gå som jag vill i helgen. Han gav mig också ett hänglås till förrådet i källaren. Det var omtänksamt.

Jag fick skrota några idéer på min senaste skiss när jag mätte om idag. Men om några timmar ska jag upp till min nya granne och kolla in hennes renovering. Hon gör på ett helt annat sätt än jag tänkt i mina skisser så efter idag får vi väl se om jag skrotar mina tankar/skisser helt eller om jag bara tar till mig vissa tips och idéer :)

Först är det dock plugg som gäller. Har parkerat mig på Thelins på Kungsholmen med en god dagens, en kaffe latte och en liten bulle. Jag har "lilla paniken" över studierna eftersom jag inte haft så mycket fokus på det eller tid och energi över till plugg. Och när det är mycket och stressigt är det svårt att komma igång och svårt att veta var man ska börja. Men jag har bestämt mig för att det bara blir värre av att förneka stressen och skjuta på det ännu mer. Det är trots allt nästan två veckor kvar till tentan, så det finns en stor chans. Bara jag är diciplinerad!



Nu FOKUS på plugg!!

God morgon!

I natt har jag fått en god nattsömn. Bristen på sömn gjorde att jag igår kväll passerade gränsen "trött" och istället hade svårt att somna. Men runt elva kom John Blund och jag sov som törnrosa fram kl. 8.

Idag är det mycket på agendan. Mellan kl 10-11 ska jag hem till min lägenhet och måtta igen. Sedan blir det rå-plugg på ngt fik och sen i eftermiddag ska jag hem till min nya granne, som har en edentisk lägenhet och också renoverar sitt kök, för att se om jag kan få några bra tips och idéer. Däremellan, blandat med plugg, måste jag avklara samtal med min bank, försäkringsbolag, vitvaruleverantör m.m.

Jag var lite beredd på att ställa in allt och bege mig hem till min familj för att finnas som stöd och bidra med kramar och kärlek, men dom verkar ha landat lite i sin sorg. Om jag får uttrycka mig så grovt och klumpigt.
Jag tror jag åker hem när bättre tillfälle ges, för idag är väglaget katastrof och jag har inga dubbdäck och imorgon måste jag vara tillbaka här i Sthlm.

Men mina tankar och min kärlek går även idag till världens bästa pappa och Marie <3



Live fast, die young?!

Igår blev det 9 timmars jobb utöver min vanliga skoldag. Tufft, men vi var ett bra gäng och kockarna hade gjort supersmarrig dessert till oss för att hålla oss på bra humör :)

Blev dock övertid och därmed en sen kväll så efter knappt 4 timmar sömn var det dags att hoppa upp och åka till ett seminarium. Men sova kan man göra i graven, eller hur är det?!

Idag har vi haft ett dödsfall i familjen. Jag är så ledsen. Men jag blir än mer ledsen när jag tänker på hur hårt mina nära och kära tar det. Det gör ont i mig när ni är ledsna!! All min kärlek till er <3

I recover fast! Det här kommer bli mer än bra!! Tillträde på ons, TAGGA TAGGA

The years that past, the years we got

Let´s get personal! Here is an announcement :)

Jag och Daniel har efter nästan 4 år tillsammans valt att separera. Det är ett gemensamt beslut och orsaken är att vi helt enkelt har växt ifrån varandra och att kärleken har slocknat. Det är ett beslut som växt långsamt, och till vis del lite i det omedvetna, men nu efter mer än 2 månader isär känns det fortfarande helt rätt!
Vi har separerat som vänner och jag lämnar vårt förhållandet lycklig och tacksam. Lycklig över de år vi faktiskt har spenderat med varandra tacksam för alla fina minnen jag tar med mig. 

Vi har haft otroligt roligt, upplevt en massa saker och rest mycket.

Daniel har betytt mycket för mig och jag är glad att jag har kvar honom som vän och självklart önskar jag honom bara det bästa i livet!


Sen kväll - tidig morgon

Satt uppe till klockan 5 i natt och räknade på vinklar och mått och köksstommar. Ögonen gick i kors av trötthet men jag kunde helt enkelt inte ge mig. Varje gång jag försökte gå och lägga mig låg jag ändå vara vaken och prövade lösningar i huvudet så tillslut gav jag upp.

Är vaken sedan ett tag men jag känner redan nu att jag fått på tok för lite sömn. TUR att jag inte hade någon morning class. Tänkte fortsätta räkna kök ett tag men sen måste jag ta tag i mina studier... Imorgon har jag föreläsning 08.00-15.00 och sen jobb inne i stan från 16.00-24.00 så jag måste få klart en inlämningsuppgift som ska in på torsdag 08.00 redan idag. Men å anndra sidan börjar tiden för beställning/leverans av kök också springa iväg så köksplanering känns även det viktigt och definitivt mycket roligare, trots all ågren den väcker :)

Mitt nya kök har inte en enda rak vinkel, så det är inte lätt att rita kök, men jag lär mig!
Det börjar ta form på skissen. Hejja mej.  

life is what happens to you while you're busy making other plans

John Lennon once said, "life is what happens to you while you're busy making other plans." 
Är det så? Det kan vara värt att reflektera över. 

This moment is your life. Make sure you make the most of it!

Jag försöker att tänka positivt och jag gillar och triggas för det mesta av utmaningar. Men nu kan det hända att jag tagit mig vatten över huvudet. Nyligen köpte jag en (rysligt dyr) lägenhet i Birkastan. Jag hade lite vad man kan kalla bostadspanik och hade sprungit på en sisådär 5-7 visningar varje söndag i 7 veckor. Jag var sjukt trött på visningar, budgivningar och allt vad det heter.

Idag var jag i min nya lägenhet för att måtta upp köket (som jag måste bygga nytt) och när jag kom in i lägenheten fick jag lite panik. Det är såå mycket att göra. Och köket är som pappa säger ynkligt litet. Fick ångest av att tänka på hur mycket jobb och slit jag har framför mig, och jag insåg också att det kommer gå mycket mer pengar än jag tänkt. Jag var nog lite övertänd när jag budade :)

Jag fick promenera hem från lägenheten till mitt "rum" för att kunna rensa tankarna och landa i allt. Och efter prommisen, lite varm soppa och nybakt gateau bröd samt en avsevärd mängd pepparkakor har jag lyckats samla mig. Det kommer bli bra! Mycket slit, jobb och kaos. Men kaos har jag ju vant mig vid den här hösten och pengar kommer och går. Liver är för kort för att lägga energi på att få ångest över materiella ting :)

Och att jag kommer minnas den här perioden av mitt liv råder det inget tvivel om.
Men jag tar tacksamt emot hjälp! Så känner du dig händig (eller i alla fall något så när) så är du varmt välkommen att hjälpa mig :) På onsdag är det tillträde, då börjar min resa, nu jävlar ska här renoveras så det ryker!



Entrén till min nya lägenhet i Atlasområdet

Fröken Björde

Glitter,  glamour,  skratt,  Vänner,  kärlek,  utmaningar,  impulser,  lycka,  Ambitioner,  Shopping,  Resor,  Kaffe,  Sommarnätter,  äventyr,  skärgård


Jag blandar engelska med svenska, och kanske smyger det sig in ett och annat spanskt, franskt eller grekiskt ord. Det är så jag är - mitt liv är ett virrvar och i min hjärna kan det ibland vara kaos. Men ur kaos kommer ordning och emellanåt de allra bästa idéer.


Jag lever för lycka, kärleken och kicken jag får av att leva!


Jag har aldrig riktigt lyckats planera mitt liv utan alla avgörande beslut och större händelser - bara sker. Jag älskar att chansa och jag är övertygad om att det inte finns några misslyckanden, bara nya erfarenheter!


Life is too short not to make the best and the most of everything that comes your way everyday!

Söndagsmys

Precis som jag förutspådde var hotellfrukosten imorse precis vad jag behövde för att kicka igång dagen. Jag har idag avklarat flera "to-do", besökt kulturhuset, prommenerat runt i Stockholm (jag trotsade regnet), pluggat på Stadsbiblioteket och handlat blommor på ett torg.

Nu är jag hemma och nu är det dags för söndagsmys!

Jag har köpt båda kvällstidningarna och alla helgens bilagor. Jag har glögg, pepparkakor och blåmögelost. Jag har ett mysigt duntäcke, dunkuddar samt en tv. Det enda som saknas nu är en söt kille som sitter brevid och håller om mig och ger mig en klapp och en puss då och då. Men åter igen, jag har dagens båda kvällstidningar och alla helgens bilagor. Jag har glögg, pepparkakor och blåmögelost, ett mysigt duntäcke, dunkuddar och en tv. Hur mycket mer kan jag begära?


Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv!

Jag hade en mycket trevlig, helt nykter (hör och häpna!) middag med mina Södertörn tjejer igår. Jag var hemma innan midnatt och i säng med en bok strax efter så idag vaknade jag utvilad! Dock inte sådär övertänd så jag flög upp ur sängen.

Har funderat lite kring hur jag ska kicka igång denna dag och kommit fram till att göra det ända rätta - klä på mig jeans och en kofta och uppsöka närmaste hotell för en frukost.

Jag tycker mornar är en viktig och mysig del av dagen men här i lägenheten där jag för tillfället hyr ett rum är mys-faktorn inte så hög. SÅ off I Go, frukost, några färska tidningar och kaffe i mängder.

Ciao!

Reconsiderations

Tänk va skönt att allt inte alltid är skrivet i sten?

Vinterlandskapet som jag skulle prommenera i var inget vidare vinterlandskap utan snarare en blöt, regning grå-zon.
Prommenaden var uppfriskande men inte direkt så peppande. Jag blev tvärtom väldigt mys-sugen - varför jag gick förbi ICA på vägen hem och handlade plättar, färska bär och vanilj kessella. Det fick bli dagen lunch! smarrigt!!



Timmarna fram till nu har jag sedan spenderat med en film, pepparkakor och blåmögelost. En mysig eftermiddag m.a.o, men dessvärre har jag ätit så många pepparkakor att jag nästan mår illa :)

Nu ska jag möta upp Andrea som satt hemma och kände sig ensam och o-peppad. På mitt initiativ har vi beslutat oss för att gå till gymmet istället för att trycka ännu fler pepparkakor/godsaker (snacka om tvärvändning). Det blir 1 timme aerobics och sen blir det hem till duschen och dressa om till kvällens middag.


Här är en bild från igår på snyggaste Nattis och Emma. Tack för en trevlig kväll tjejer!

Välkommen lördag!

Jag har spenderat lördagsförmiddagen precis så man bör. Med en lugn frukost och sen mys med en kopp te framför nyhetsmorgon. Min gårdagskväll var perfekt. Tapas & rödvin och sen en liten drink på East med trevligt sällskap.

Nu tänkte jag klä på mig varma jackan, mössa och vantar och prommenera ut i vinderlandskapet. För bara ett par veckor sedan fastnade jag, under en av mina morgonprommenader, nere på en sten längst Norr Mälarstrand. Det var en perfekt höstmorgon och jag minns att jag nästan kände mig lite filosofisk där jag satt och betraktade livet som flöt förbi medan jag laddade mentalt för tentan jag hade senare på eftermiddagen. Det var en mysig inledning på den dagen.

När jag fått min dos av solsken, grubbleri och motion ska jag nog åka ut till skolan och sätta mig och plugga. Antingen det eller åka hem till gamla lägenheten och flytt-packa. Jag får helt enkelt se vilket som lockar mest :)

Ikväll ska jag på tjejmiddag på RAW med mina Södertörn brudar. RAW är en av mina favvo restauranger och att addera ett härligt sällskap på det gör nog denna lördag till veckans bästa lördag.

Nu prommis för att kicka igång dagen och tagga upp energi och livglädje,

             

Min kväll, din kväll - allas vår fredag!

Nu är jag nyduschad, hela kroppen är insmörjd med silkeslen bodylotion, håret är nytvättat och fönat och parfymen på plats bakom örat. Nu återstår bara att välja kvällen outfit vilket inte blir så lätt eftersom jag och Dominique var ute och shoppade idag. Lyx-bekymmer!

Kvällens plan är AW och middag på Sangria på St Eriksgatan med Nattis och tjejerna. Girls night out, wooho :)



SKÅL!

Let's not think of tomorrow, but let's enjoy this fleeting moment of life

I think the thing to do is to enjoy the ride while you're on it.

Someone wise just told me that if the goal is success or any similar future goal (as money etc..), you will live a poor life - because success is such a short feeling. Behind success is a lot of work and struggle and when you eventually reach the goal - you just have to keep on working.

Let´s just enjoy the ride and make the most and the best of every day instead!

Min dag började lugnt och skönt med en liten sovmorgon. Sedan lång frukost på Sign, prommenad och shopping med Domi.
Just hemkommen, så man kan säga att min riktiga dag "börjar" nu, 14.10. Härligt va? Lite studier på det, en sväng till gymmet (måste bränna croissanterna, pannkakorna, omeletten och marmeladerna, hihi) sen AW och middag med Nattis och tjejerna - gör denna fredag till veckans bästa fredag.

Carpe diem!

this moment is your life - make the most of it!

Jobbar med maintraining och affirmationer. Just nu försöker jag "fånga dagen" - Carpe diem.

I do belive that in the end; we only regret the chances we didn´t take, the relationships we were afraid to have and the decisions we waited too long to make



Fröken. Björde

Impulsiv är mitt förnamn o spontan mitt efternamn.

RSS 2.0