Mot Grand Canyon

On the road igen och nu rullar vi mot Grand Canyon. Det är ca 3,5 timmar bilresa genom ett stortslaget ökenlandskap. Men det finns inga direkta sevärdheter längst denna spikraka motorväg, om man inte räknar in truck stops, snabbmat kedjor eller bensinmackar. Vi ska "stå på" och hoppas kunna göra nån utflykt eller promenad i Grand Canyon i eftermiddag.


Under natten och morgonen har det regnat. Regn i Nevada - det hör nog inte till vardagen :) Det duggar fortfrande lite nu när vi kör men jag tycker att det är rätt mysigt!


Vi lämnade spelstaden Laughlin plus minus noll. Vi förlorade våra 23$ som vi satsade på spel men å andra sidan fick vi gratis drinkar så fort vi börjde spela (att vi inte visste det innan våra 2 tidigare besök i baren!!). Boendet gick loss på fasliga 18$ inkl tax så frukostbuffén kostade mer än hotellrummet :)


Men been there, done that, känner vi nu. Det är rätt dekadent att sitta vid en enarmad-bandit i mjukiskläder, med ciggen i handen, askoppen brevid, hälla i sig gratis drinkar och spela bort sina pengar.

Det ska bli jätte kul att komma fram till Grand Canyon.

Grand Canyon är ett eroderat ökenlandskap i nordvästra Arizona. Grand Canyon nationalpark är sedan 1979 med i Unescos lista över världsarv. Coloradofloden har grävt sig ned i berggrunden under lång tid och bildat världens största kanjon. Den är cirka 446 kilometer lång, 0,4–24 kilometer bred och upp till 1,6 kilometer djup.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fröken. Björde

Impulsiv är mitt förnamn o spontan mitt efternamn.

RSS 2.0